Clàssic Madrid-Barça: Xavi encapçala l’optimisme

«Estem fent una Lliga esplèndida», recorda el tècnic, que evoca el 0-4 de la campanya anterior «en una situació més delicada»

Clàssic Madrid-Barça: Xavi encapçala l’optimisme

EFE/Alejandro García

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un moment complicat passa el Barça per enfrontar-se al Madrid en el clàssic, amb una davallada de joc, amb lesions (Koundé s’ha recuperat i podrà jugar) i virtualment eliminat de la Champions, però l’última visita al Bernabéu, que va ser la primera de Xavi com a entrenador «era una situació més delicada», amb l’equip desnonat i a una distància sideral, i el Barça va guanyar per 0-4. A aquest precedent s’hi agafa l’entrenador quan encara estan enceses les brases del 3-3 amb l’Inter.

Optimista per naturalesa, Xavi ha volgut recordar també que «estem fent una Lliga esplèndida». El Barça es presenta a la cita amb el liderat fruit de set victòries i un empat en vuit jornades, 20 gols a favor i un gol en contra, malgrat que la defensa és invisible a Europa. El tècnic ha projectat la seva mentalitat positiva incidint en el fet que l’equip «va fer moltes coses bé» contra l’Inter i que va quedar cruelment penalitzat pels errors individuals i els desajustos defensius.

«Com a culer, no seré un problema per al Barça. El dia que no vegi que soc una solució, me n’aniré cap a casa»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

Ser valent i atrevit

Trist per la catàstrofe europea i condemnat pels seus errors, el tècnic ha mirat de reforçar l’ànim dels futbolistes, alguns damnificats, a més, per la seva responsabilitat en l’empat, cas de Piqué i Busquets. Corre la sospita que el Barça podria afrontar el clàssic sense cap dels capitans titulars. Una cosa que Xavi no ha volgut confirmar ni desmentir, tot i que sí que ha recordat que ja ha passat un parell de vegades aquesta temporada.

«En el Bernabéu s’ha de ser valent i agosarat, s’ha de tenir paciència i moure el Madrid de banda a banda perquè llavors també pateix», analitzava Xavi, que ha aprofitat per rebatre els qui reclamen més dotació de múscul a l’equip per competir a Europa.

«Sí, fa falta més múscul, aquest», ha dit Xavi assenyalant-se el cap: «El cervell, per atacar millor, per prendre millors decisions, per saber contemporitzar i no llançar una transició quan és un un contra cinc...», explicava. D'aquesta manera traslladava una quota de crítiques als davanters, més que als defenses, que van ser els primers a rebre minuts després del partit de dimecres.

Comprensió davant les crítiques

Notícies relacionades

El tècnic també ha sigut objecte de crítiques. No s’ha deslliurat de l’enèsima decepció en la Champions. Tot i que volia retardar l’anàlisi al final de temporada, ha admès que «la nota a Europa no és bona» i ha acceptat la seva quota de crítiques.

«Ho entenc perfectament, sé on soc i tinc empatia, estem fallant, vam fallar el dia que no podíem fallar», acceptava, al mateix temps que considera que el seu projecte està «en construcció» i que no perd la fe ni de bon tros a mitjans d’octubre. «Seré honest amb mi mateix i com a culer, i no seré un problema per al Barça: el dia que no em vegi com una solució, me n’aniré cap a casa», ha assegurat.