ACTUALITAT BLAUGRANA

Un assumpte personal va forçar la marxa de Neymar del Barcelona

El diari ‘El Mundo’ revela un correu electrònic intern del club en què es detalla com van ser les converses per evitar sense èxit que el brasiler se n’anés el PSG

Neymar.

Neymar. / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts

Primer va descobrir les exigències de Leo Messi per renovar el seu contracte amb el Barça el 2020 i després, el contracte de Gerard Piqué i el seu desig de cobrar més que Sergio Ramos. Avui el diari El Mundo ha publicat una informació en què es revelen els motius que van portar Neymar a abandonar el Barça a l’estiu del 2017 per fitxar pel PSG, club que va abonar els 222 milions de la seva clàusula de rescissió. Un assumpte personal del jugador i l’enuig del seu pare per la filtració del ‘signing bonus’ que va firmar Neymar al renovar figuren en el centre de la sortida, segons aquesta informació.

El diari madrileny difon un correu electrònic de Raúl Sanllehí, llavors director de futbol del Barça i avui director esportiu del Real Saragossa, en què detalla al president Josep Maria Bartomeu i al CEO, Òscar Grau, entre altres directius, els detalls que van portar el brasiler a abandonar el Barça. L’email és del 31 de juliol, només tres dies abans que Neymar estampés definitivament la seva firma amb el club parisenc.

«Avui he estat, d’acord amb Óscar [Grau], a casa de Ney Pai per temptejar la situació», diu per començar el seu extens correu. «M’he trobat un home enrabiat i moltes ganes de guerra. Molt molest amb el club», afegeix amb referència a la filtració de la prima de fitxatge que havia firmat el seu fill un any abans al renovar el seu contracte amb el club, que ascendia a 64,4 milions bruts, dels quals 43,65 havien de ser abonats pel club al futbolista aquell mateix dia. A causa de la imminent sortida del brasiler, el Barça va decidir paralitzar el pagament. L’assumpte va acabar als tribunals i amb un compromís pactat anys després amb la directiva de Joan Laporta.

Al costat del Barça

L’executiu blaugrana adverteix que dies abans el pare del jugador es posava al costat del Barça. «Des de fa setmanes m’ha demostrat que ha estat treballant per convèncer el seu fill que no cometi l’error de marxar al PSG». «Em direu ingenu o il·lús però no em preocupa. Jo he estat hores i hores amb aquest home i crec que el conec prou com per saber quan diu un farol i quan diu la veritat». «En aquest cas tinc el convenciment absolut, m’ho ha demostrat, que estava al nostre costat».

I prossegueix: «Durant les converses que va mantenir amb el pare de Neymar mai ha parlat de demanar més diners, en repetides ocasions m’ha demanat ajuda i que parli personalment amb el seu fill», detalla, una cosa que «en les cinc negociacions anteriors, mai em va deixar sol amb ell».

Problemes personals

«Us he explicat a tots per separat que el problema en aquest cas era el cap del jugador. El noi està malament, té molts problemes personals, està molt confús i és molt vulnerable. Així que equivocadament ha pensat que fugint de Barcelona també fugirà dels seus problemes (quan realment el que ha de fer és afrontar-los i no marxar). N’he parlat directament amb ell, repetidament, l’he fet plorar més d’una vegada i m’ha reconegut en més d’una ocasió que estava perdut. Els companys d’equip han estat sensacionals, donant-li suport fins al final (però al final se n’han acabat atipant, com jo, com tots nosaltres)», prossegueix el relat de Sanllehí.

Notícies relacionades

Després va entrar en joc la desconfiança del pare. «He estat abocat amb el pare durant les últimes setmanes. He parlat hores i hores. Us asseguro que estava amb nosaltres, fins als últims dos o tres dies, quan molt equivocadament i injustament s’ha sentit traït quan el dia abans del partit de Miami ha sortit publicat el tema del ‘signing bonus’ pendent», indica. «Ell va interpretar que el club l’havia filtrat per pressionar-lo (i fins i tot s’ho ha pres com una amenaça). I aquí és quan el comencem a perdre... Evidentment jo he defensat que en cap cas havia sigut filtrat per nosaltres, però ell m’ha dit que és com el pet a l’ascensor en el qual vas només amb una altra persona. L’hi ha tirat l’altre. No falla», detalla.

Als cavalls

«En fi, que a partir d’aquesta filtració aquest home ha començat a convèncer-se que no és adequat intentar que el seu fill es quedi («no em fio de vosaltres, m’heu enganyat repetidament: des que Sandro [Rosell] em va abandonar i va tirar als cavalls, passant per la promesa de Barto per no pactar amb el fisc i fins a la conya amb l’oficina de São Paulo i ara aquesta filtració del ‘signing bonus’)», assegura. I remata: «M’ha dit que si no cobra avui el pagament (del ‘signing bonus’), tindrà arguments legals per resoldre el contracte. Llavors no veureu els 222 milions i ja veurem, com a jugador lliure, on juga a partir d’ara».