FC BARCELONA 1 - 3 OLYMPIQUE DE LIÓ

El Barça reviu a Torí el malson de Budapest

El ‘dream team’ femení entrega la seva corona després de calcar el mal començament de la final de fa tres anys (1-3)

3
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

IMAGEN

EQUIPO LOCAL FC Barcelona GOLES EQUIPO LOCAL 1 ESTADO DEL PARTIDO Finalitzat - GOLES EQUIPO VISITANTE 3 EQUIPO VISITANTE O. Lió

La derrota contra l’Olympique de Lió a Budapest havia posat la primera pedra del Barça que va conquistar la Champions l’any passat a Göteborg. A Torí volien demostrar que el que va passar al Gamla Ullevi suec no va ser un miratge. Davant 15.000 culers buscaven no només aconseguir la segona corona continental sinó fer-ho amb classe, derrotant per primer cop l’Olympique de Lió, el seu botxí del 2019 i gran dominador els últims anys. Tancar així el cicle, com havia reclamat Alexia en la prèvia. Però al Juventus Stadium van reviure el malson de l’arrencada de Budapest, amb un 0-3 en un tres i no res que ja no van ser capaces d’aixecar. Les franceses, que han guanyat sis de les últimes set finals, a més de la vuitena Champions es van emportar el duel per l’hegemonia del futbol femení (1-3)

Mal inici

Les defensores del tron havien guanyat aquesta temporada tots els partits menys un, la tornada de Champions contra el Wolfsburg després d’exhibir-se per 4-1 en l’anada, en què el Barça va tornar a batre el rècord d’assistència de públic a un partit de futbol femení. Com en els quarts i les semifinals al Camp Nou, a la grada italiana hi va haver una golejada catalana. Però, lluny d’esperonar l’equip, aquesta vegada la pressió ambiental va ser una arma de doble tall. Les blaugranes van estar imprecises des de l’inici i l’experimentat Lió, que arribava a Torí amb set Champions i nou finals a l’esquena, va aprofitar per avançar-se als cinc minuts amb una gardela des de fora de l’àrea que es va colar per l’escaire de Sandra Paños. Tocaria remar.

El cop va semblar fer despertar un Barça distret que va començar a carburar. Només cinc minuts després Jenni Hermoso ja obligava Endler a la seva primera estirada. Però quan semblava que el Barça començava a intentar imposar el seu joc, Ada Hegerberg rematava de cap una centrada lateral per fer el 0-2 en el minut 22, revivint el fantasma de Budapest quan l’estrella noruega (la primera dona a guanyar la Pilota d’Or) havia decidit la final amb tres gols en 16 minuts. De fet a punt va estar d’aconseguir el 0-3 a Torí en un mà a mà que va resoldre Sandra Paños. El tercer acabaria caient en una nova badada de la defensa blaugrana, que va permetre a Macario marcar a plaer en el minut 33.

Però aquest cop el Barça no es volia entregar sense lluitar. Una bona centrada de Graham Hansen va permetre ficar les blaugranes en la lluita abans del descans. Era molt complicat però no estava tot perdut.

Jonatan Giráldez va fer entrar Oshoala, autora de l’únic gol blaugrana a la final del 2019 (4-1), confiant que la incisiva davantera africana aconseguiria trobar forats en la defensa rival. El problema era que mentre al Barça li costava molt acostar-se a la porteria d’Endler, l’Olympique generava perill en cada contra.

Un travesser clau

Patri Guijarro va estar a punt de marcar el gol de la seva vida amb un xut des del mig del camp que va rebutjar el travesser. Una jugada que podria haver canviat el partit. Com la rematada en planxa d’Oshoala, a un quart d’hora del final, que no va veure porteria. Giráldez va decidir posar tota la carn a la graella i va ficar tota l’artilleria que li quedava a la banqueta: Martens, Claudia Pina i Crnogorcevic. Aquesta última va tenir una ocasió claríssima a vuit minuts del final, xutant sola dins l’àrea, però el xut tampoc va acabar a la xarxa, igual que una rematada de cap forçada d’Irene Paredes. El Barça va lluitar fins al final però li va faltar temps contra un gegant que hagués calcat el resultat de Budapest si el pal no li nega l’1-4 a Hegerberg abans del xiulet final que confirma el canvi de guàrdia.

Actualitzar

Fa 677 dies

Hasta aquí la narración de la final de la Champions. En breves instantes podréis leer la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.