MAI L’HA GUANYAT

Europa League: el torneig que es resisteix al Barça i que l’espera després de la Champions

Els blaugrana entraran en setzens de la segona competició continental, que mai han guanyat

Europa League: el torneig que es resisteix al Barça i que l’espera després de la Champions

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Feia 20 anys que el Barça no queia en la primera ronda de la Champions. Dilluns, per primera vegada en dues dècades, no estarà al bombo de vuitens de la màxima competició continental, però coneixerà el seu rival en els setzens de l’Europa League, competició que mai ha guanyat. Més enllà del revés esportiu, quedar fora de la Champions suposarà un altre pal econòmic per a les malmeses arques del club.

El club havia pressupostat 20,2 milions en premis per arribar almenys fins als quarts de final de la competició: la UEFA paga 9,6 milions per arribar als vuitens i 10,6 per als que passin a la següent ronda. A l’Europa League les recompenses són molt menors: 1,2 per als que juguin els vuitens, 1,8 per a quarts, 2,8 per arribar a semifinals, 4,6 per ficar-se a la final i 4 per guanyar-la. És a dir, en el millor dels casos podria guanyar 14,4 milions per mitigar l’impacte de quedar fora de l’elit europea.

El Barça, com el Sevilla i la resta de tercers classificats dels seus grups de la Champions, es mesurarà en setzens de l’Europa League en una eliminatòria contra els vuit segons de grup de l’Europa League. Els partits es disputaran el 17 i el 24 de febrer i els repescats de la Champions jugaran fora el partit de tornada. Aquest dijous es coneixeran els possibles rivals del Barça, ja que de moment només tenen plaça assegurada en el bombo el Glasgow Rangers i el Betis. Però els blaugrana no podran enfrontar-se amb els verd-i-blancs perquè en aquesta fase no es permeten els duels entre equips de la mateixa federació.

L’any de Serra Ferrer

Notícies relacionades

L’última vegada que el Barça va caure de la Champions i va haver de jugar l’Europa League va ser en la temporada 2000-2001. Sota el mandat de Joan Gaspart i després de la marxa de Luis Figo, l’equip que dirigia Lorenzo Serra Ferrer no va passar de la fase de grups de la Champions, després de perdre a casa contra el Milan (0-2), empatar a San Siro (3-3), no passar de l’empat al camp del Leeds (1-1) i patir una rebolcada a l’estadi del Besiktas (3-0). El tècnic balear seria destituït després de patir davant el Liverpool la segona eliminació europea de la temporada: McAllister, al transformar a Anfield un penal per mans de Kluivert, va decidir la semifinal de l’Europa League.

El Barça no disputa aquesta competició des de la temporada 2003-2004, la primera de Joan Laporta com a president, després que el club no es classifiqués per a la Champions en l’última campanya de Gaspart. L’equip de Frank Rijkaard va ser eliminat pel Celtic a vuitens de final d’una competició que mai ha guanyat, ni sota la denominació de Copa de la UEFA ni amb el nom que porta des del 2009. Sí que va conquerir tres Copes de Fires, precursora de la segona competició continental tot i que la UEFA no li dona rang d’oficialitat perquè no l’organitzava.

Temes:

Barça