ACTUALITAT BLAUGRANA

Després de la seva germana, Laporta planeja incorporar ara a la seva cosina al Barça

  • El president té previst incorporar la seva cosina Marta Segu i Estruch per dirigir la Fundació

  • El càrrec de directora estava ocupat fins ara per Maria Vallés, que aquest divendres ha rebut la notificació d’acomiadament

  • El nomenament de la germana del mandatari ja va ser oficialitzat fa uns dies després que es modifiqués el codi ètic intern

Després de la seva germana, Laporta planeja incorporar ara a la seva cosina al Barça

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Després de contractar la seva germana, ara Joan Laporta planeja integrar al Barça a la seva cosina. La reforma del codi ètic intern promogut fa uns dies, que impedia fins ara incorporar familiars, va aplanar el camí perquè Maite Laporta s’integrés al club en un càrrec de nova creació que reporta el ‘compliance officer’, l’oficina que vetlla pel compliment de les normatives internes. Ara també permetrà que Marta Segu i Estruch entre a dirigir la Fundació, en la qual ja havia treballat. Ocuparà el lloc de Maria Vallès, a qui aquest matí se li ha notificat el seu acomiadament.

Marta Segu ja havia ocupat el càrrec de directora general de la Fundació el 2008 amb Laporta a la presidència. Actualment treballa a l’empresa Grifols i, segons algunes fonts, ja hauria comunicat al seu equip que abandona la potent multinacional catalana. Amb Vallès, que reportava directament l’exvicepresident Jordi Cardoner en l’anterior directiva, la Fundació s’ha expandit internacionalment i ha consolidat a nivell local i mundial programes com el del ‘bullying’, de refugiats i de prevenció de la violència. Laporta ha optat per algú de la seva confiança al capdavant dels programes socials que millor representen els valors que el club sempre ha volgut transmetre. Modificació del codi ètic

Jordi CardonerEl nomenament de Segu Estruch no és encara oficial, com sí que ho és el de Maite Laporta, germana del president, que ja s’ha integrat com a nova responsable de l’àrea d’Inclusió i Diversitat del Barça. Un càrrec de nova creació que reportarà directament  Xavier Mas, el nou ‘chief’ compliance officer i delegat de Protecció de Dades del FC Barcelona. La germana ja va ajudar el president durant la campanya electoral.

Entre altres funcions, s’encarregarà d’«assegurar que el FC Barcelona és un club on es treballa per la inclusió i la diversitat cultural, funcional, generacional i de gènere dins del nostre col·lectiu».

Per als dos càrrecs la junta directiva va haver de modificar alguns articles del codi ètic intern que estava en vigor des de 2010 i que seguia al peu de la lletra. Entre altres aspectes, es deia que anava contra l’esperit d’aquest codi ètic «contractar laboralment o mercantilment parents, fins a un quart grau de consanguinitat o afinitat, ja sigui personalment o a través de societats en les quals participi o treballi».

Ara les contractacions familiars són possibles si «la solvència professional de la persona a contractar, així com els seus mèrits i condicions, estan contrastades i justifiquen la conveniència objectiva de contractar aquella persona en lloc d’una altra». Laporta va optar per mantenir-se al marge de la votació per decidir la incorporació de la seva germana. Pot ser que faci el mateix amb la seva cosina.

Adeu a una veterà de Protocol

Un altre dels acomiadaments més sorprenents, ssegons expliquen al si del club, és el de Victoria de Vicente, del departament de Relacions Internacionals i Protocol i, en aquest sentit, encarregada, des de fa ja molts anys, d’organitzar la llotja del Camp Nou, tasca bastant delicada i gens fàcil, en cada trobada del Barça. L’acomiadament es va produir fa uns dies.

Notícies relacionades

De Vicente, elogiada per tothom com «l’empleada perfecta i la responsable ideal per a aquesta tasca», ja complia aquesta funció abans que Josep Maria Bartomeu accedís a la presidència del club. Un temps després que Bartomeu se separés de la seva dona, el president del Barça i la germana de De Vicente es van convertir en parella. Hi ha qui creu que aquesta vinculació és la que ha propiciat que Laporta prengués la decisió d’acomiadar De Vicente.

L’acomiadament no només estranya perquè, en efecte, Victoria de Vicente no té la culpa que la seva germana es convertís en la nova parella de Bartomeu, sinó perquè justament el passat 3 de març, quan el president de la gestoria, Carles Tusquets, pocs dies abans de la votació per designar nou president, va convidar els tres candidats (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Frexias) a la llotja del Camp Nou a presenciar en directe el partit de tornada de semifinals de Copa del Rei contra el Sevilla, De Vicente va parlar amistosament durant uns minuts amb els tres candidats i fins i tota a Laporta li va recordar que ella feia molt temps que treballava al club tement, potser, que per la seva vinculació amb Bartomeu pogués, com així ha sigut, acabar provocant-li l’acomiadament. Laporta li va dir aquella nit a De Vicente que no havia de témer per la seva feina «perquè tothom diu que vostè és molt eficaç».

Temes:

Joan Laporta