ELS COMPTES BLAUGRANA

El Barça firmarà un crèdit per valor de 500 milions

El club ha pactat amb la financera Goldman Sachs, amb la qual cosa obtindrà liquiditat per atendre els pagaments urgents d’aquesta temporada.

El Barça firmarà un crèdit per valor de 500 milions
El Barça firmarà un crèdit per valor de 500 milions

/

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No era necessària cap de les quatre auditories encarregades per saber que el Barça acabaria la temporada amb un ampli dèficit en el pressupost que va fer Josep Maria Bartomeu, que tenia un deute ingent i que presentava greus problemes de tresoreria per fer front als pagaments immediats.

Abans de conèixer-se la radiografia exacta de la situació, i paral·lelament a l’anàlisi dels comptes per revisors externs, la junta directiva ha negociat la concessió d’un crèdit de 500 milions amb la financera nord-americana Goldman Sachs. Dels 1.173 milions d’euros que configuren el deute total del club (a falta del resultat exacte de les auditories), 730 milions són a curt termini entre pagaments pendents a bancs, clubs i jugadors propis. 

L’obtenció d’aquest crèdit ve donada per la impossibilitat d’obtenir prou liquiditat i amb certa rapidesa. Per exemple, no hi ha perspectives de realitzar cap traspàs ni tampoc la junta vulgui precipitar-se en una venda precipitada de Barça Corporate, uns actius que podrien reportar ingressos superiors a 200 milions.

Cent milions immediats  

Notícies relacionades

El Barça ha negociat aquest crèdit sindicat urgent amb la perspectiva d’utilitzar més de cent milions de forma immediata. Sobretot, aquesta quantitat permetrà afrontar nòmines de futbolistes que quedaven pendents els pagaments dels quals s’havien diferit per part de la Comissió Gestora.  

La directiva de Bartomeu havia negociat amb Goldman Sachs la concessió d’un crèdit de 815 milions per poder sufragar l’Espai Barça, segons l’última aproximació econòmica que va deixar abans de dimitir. La financera n’havia deixat al Barça una mica menys de cent perquè pogués posar en marxa algunes obres, com l’estadi Johan Cruyff. L’Espai Barça està en fase de revisió per part de la junta de Laporta.  

Temes:

Joan Laporta