GALA DE L’‘SPORT’, LA UFEC I LA GENERALITAT

El Barça femení brilla a la Festa de l’Esport Català

  • Dos dies després de conquistar la Champions femenina, guanya el premi a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català

  • Laporta: «Ara com ara el Barça femení és el que mostra l’orgull dels culers. En el masculí estem en un procés de renovació perquè s’ha acabat un cicle»

  • Aina Cid i Toni Bou, esportistes de l’any a la gala de l’‘Sport’, la UFEC i la Generalitat

  • David Martín, millor entrenador

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos dies després de conquistar la Champions, el Barça femení va recollir un altre trofeu a la Festa de l’esport català. Les campiones continentals van ser distingides com l’equip que va donar més èxits a l’esport català la temporada passada, en què van guanyar la Lliga, la Supercopa i la Copa de la Reina. Ningú dubta que a la gala de l’any que ve d’aquests premis, que organitzen l’‘Sport’, la UFEC i la Generalitat de Catalunya, les jugadores de Lluís Cortés tornaran a tenir un reconeixement, després d’aconseguir la primera Champions femenina, la Lliga i aspirar al triplet amb la Copa de la Reina.

«El Barça dedica aquests premi a les dones de tot el món, perquè això és molt significatiu el que està passant», ha sentenciat Joan Laporta al recollir el premi. «Ara com ara és el que mostra l’orgull dels culers. En el masculí estem en un procés de renovació perquè s’ha acabat un cicle», ha afegit el president blaugrana.

David Martín, millor entrenador

La gala també va distingir Aina Cid i Toni Bou com a millors esportistes de l’any. La remera va aconseguir l’any passat la plata europea en dos sense timoner, a més de ser escollida per la Federació Internacional de Rem com la millor del món. Per la seva banda, el pilot de trial, l’esportista català que suma més ceptres mundials (28), va conquistar el 2020 el títol indoor i outdoor. David Martín, seleccionador espanyol de waterpolo, va ser distingit com a millor tècnic després d’haver aconseguit la plata europea l’any passat, metall que ha guanyat també en l’Europeu del 2018 i el Mundial 2019. Com Aina Cid, el seu repte ara és pujar també al podi en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Reconeixement a Víctor Tomàs

Notícies relacionades

La festa va voler reconèixer també Víctor Tomàs com a esportista de llegenda. L’excapità del Barça d’handbol es va haver de retirar per un problema cardíac la temporada passada, després de 18 al primer equip. Els premis als esportistes amb més projecció van reconèixer Maria Costa (carreres de muntanya) i Eduard Rousaud (golf).

En l’acte, al qual van acudir, entre d’altres, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el director de l’‘Sport’ i d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, el president de la UFEC, Gerard Esteva, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reconegut la figura de Josep Lluís Vilaseca, secretari general de l’Esport durant 15 anys, que va morir l’any passat.

Temes:

Barça