NECESSITATS ESPORTIVES

Mingueza baixa al Barcelona B per al ‘play-off’ d’ascens a Segona A

El defensa central reforçarà el filial en el partit davant l’UCAM Múrcia d’aquest diumenge

Mingueza baixa al Barcelona B per al ‘play-off’ d’ascens a Segona A
1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Òscar Mingueza no va començar la temporada amb el primer equip del Barça i tampoc l’acabarà. El jove defensa torna al filial per disputar el ‘play-off’ d’ascens a Segona A. El Barça B s’enfronta a l’UCAM Múrcia aquest diumenge (12 h) en la primera eliminatòria; si la supera, encara tindrà un segon partit pendent el pròxim cap de setmana.

El descens de Mingueza no és cap càstig ni una degradació, malgrat que en algunes ocasions Ronald Koeman no ha dissimulat el seu enuig amb algunes accions del jove central de Santa Perpètua de Mogoda. Es tracta d’una necessitat del filial de Francisco Javier Garcia Pimienta per la carestia de defenses que pateix. Mingueza ha disputat 38 partits a les ordres de Koeman el 24 de novembre en la visita al Dinamo de Kíev de la Champions. Va ser titular i va disputar els 90 minuts. Ha marcat un gol, en la jornada del 27 davant l’Osca.

Notícies relacionades

Tampoc va sobrat d’efectius Koeman per esgotar les opcions en el duel de diumenge davant el Celta. Sió Mingueza, sense Araujo i sense Sergi Roberto, només té tres centrals (Piqué, Lenglet i Umtiti) més Dest, Alba i Junior per defensar les bandes. El tècnic podria tornar a la defensa com a quatre.

S’havia especulat que Ilaix Moriba podria baixar el B per reforçar el centre del camp. No obstant, seguirà al primer equip, on té més possibilitats de ser titular amb l’absència per sanció de Frenkie de Jong. Formaria al costat de Busquets, Pedri i Messi. Koeman té altres centrecampistes (Pjanic, Riqui Puig), però ha demostrat que confia poc o gens en ells.