LA SEGONA FINAL CONTRA L’ATHLETIC

Koeman: «No necessito que Laporta em ratifiqui, ja m’ha donat la seva confiança»

  • «Sé on estic. Cal guanyar coses. És una final i cal guanyar-la, les altres coses no compten», diu

  • El tècnic admet que el Barça ha perdut «una miqueta d’energia» després de l’aturada de les seleccions

  • «Aquest és un club guanyador i ara tenim l’oportunitat de tornar a demostrar-ho una altra vegada», afirma

  • L’entrenador reconeix que «és una mica estrany» que es parla sobre el seu futur, però assumeix la pressió

Koeman: «No necessito que Laporta em ratifiqui, ja m’ha donat la seva confiança»
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És la final, la segona de Ronald Koeman com a entrenador del Barça. Al gener va perdre la primera contra l’Athletic de Marcelino, el mateix rival que es troba ara a la Copa del Rei. Queia a la Supercopa el tècnic neerlandès, necessitat, potser més ara que abans, d’un títol que enforteixi la seva obra.

«És una mica estrany», ha dit el tècnic quan se li ha qüestionat sobre el seu futur després d’encadenar «una ratxa de 19 partits sense perdre» fins que va arribar la derrota al clàssic. «Hem perdut un partit i he de parlar del meu futur. Potser, he d’acceptar-ho, però no hi estic d’acord. Tu has de fer la teva feina i has de parlar amb la gent del club», ha recordat.

En aquest sentit, Koeman ha explicat que li queda «un any de contracte», assumint que ja se sabia a què s’enfrontava. «Ho accepto, jo assumeixo la feina de l’entrenador i sé que és una gran pressió. I puc amb això, tot i que, de vegades, és una mica estrany.»

«¿Ratificació? No necessito això. Ja hem parlat, ja m’ha demostrat la seva confiança. Cada vegada que hi ha alguna cosa a la premsa, ¿un president ha de demostrar la seva confiança? Sé on estic. Cal guanyar coses», ha dit Koeman, recordant que, malgrat les dificultats, l’equip ha arribat a aquesta final copera. «Sé a quin club estic i malgrat les dificultats econòmiques, és una final i cal guanyar-la, les altres coses no compten», ha dit.

Fa dos anys que el Barça no guanya res. S’ha convertit en un club, a més, que ha perdut les dues últimes finals: la de Copa del Rei del 2019, llavors amb Valverde com a entrenador, contra el València, precisament amb Marcelino a la banqueta. I veia esfumar-se la Supercopa a l’últim segon del temps reglamentari amb aquell gol de Villalibre, previ al d’Iñaki Williams a l’inici de la pròrroga que va treure a Koeman el seu primer títol. «Aquest és un club guanyador i tenim l’oportunitat de tornar a demostrar-ho una altra vegada».

«Hem de posar molta energia per guanyar. En els dos últims partits, l’equip va perdre una miqueta d’energia, sobretot quan no teníem la pilota. Potser sigui per l’aturada, però això no és una excusa. Hem d'estar al nostre millor nivell per poder guanyar», ha comentat el tècnic.

Piqué, a punt

És alguna cosa més que una Copa per l’entrenador del Barça. I fins i tot per Messi, que va acabar sent expulsat a la final de la Supercopa. Tots dos necessiten un títol. I el Barça, també. Per Joan Laporta, a més, seria estrenar-se amb un trofeu quan amb prou feines porta un mes i mig dirigint el club, pendent del futur de l’astre argentí.

«No veig especialment motivat Messi perquè cada dia és un gran professional que a cada entrenament vol millorar», ha indicat el tècnic apel·lant que el Barça trobi «les armes» del seu joc. I amb Piqué, ja recuperat. «Estava una mica justet pel clàssic, amb pocs entrenaments. Però sí que ho ha fet aquesta setmana», ha precisat.

Notícies relacionades

En aquest aspecte, Koeman ha recordat que «el Barça és un equip que sempre ataca», per la qual cosa ha d’estar atent a les vigilàncies defensives. «Cal pensar si estem ben col·locats quan perdem la pilota. Però la qualitat d’aquest equip és tenir gana per atacar. Això és bo si l’organització defensiva és la correcta».

Insisteix, per tant, Koeman en la necessitat de tornar el Barça al camí dels èxits. «Al gener, la situació de l’equip era pitjor. Hem millorat moltes coses. Mai penso en el meu futur si es guanya o perd un partit».