L’OPINIÓ DE L’ENTRENADOR

Koeman: «No hem de canviar perquè el contrari es digui Madrid»

  • L’entrenador del Barça deixa en l’aire possibles canvis, tot i que matisa que seran per potenciar la personalitat del Barça

  • Piqué i Sergi Roberto reben l’alta i viatgen a Madrid, però el central només jugarà si està al cent per cent

  • El tècnic considera que l’home clau del duel serà Dembélé per la seva velocitat i el seu desbordament

  • Koeman retreu a Klopp que desprestigiés el Madrid qualificant Valdebebas com «un camp d’entrenament»

Koeman: «No hem de canviar perquè el contrari es digui Madrid»
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El clàssic no decideix la Lliga. Hi ha un tercer element anomenat Atlètic de Madrid que té molt a dir encara, tot i que dibuixi un declivi. A falta de vuit jornades per al tancament del campionat, la victòria només renovarà les possibilitats de continuar lluitant per ser campió. La derrota no implica un descart automàtic i quedarà apaivagada, ràpidament, pels al·licients que esperen al perdedor la setmana següent: el Madrid volarà a Liverpool, cultivant el somni de la Champions, el Barça disputarà la final de Copa.

No és un duel decisiu i això alleuja els dos entrenadors, amb tants motius per confiar en el seu propi equip com a témer el rival. Una volta després, Ronald Koeman continua pensant que el Barça va merèixer guanyar el duel del Camp Nou, amb la qual cosa no està impressionat amb el Madrid, per més que va elogiar la seva entitat, Zinedine Zidane i els jugadors «impressionants» que té. De nivell semblant al seu, tot i que més veterans.

Potenciar les virtuts pròpies

«No hem de canviar perquè el contrari es digui Madrid», va assegurar, amb el punt d’indiferència d’haver viscut experiències anteriors davant el quadro blanc. En la seva època de jugador, Johan Cruyff solia introduir retocs en el seu Barça cada vegada que visitava el Bernabéu. Koeman, ara entrenador, ho considera comprensible. «Però no s’han de fer més canvis que en un altre partit, perquè hem de ser nosaltres mateixos, pensar en nosaltres mateixos i en les nostres idees», va explicar. En resum: «No ens hem de tornar bojos perquè sigui el clàssic i el Madrid».

«No ens hem de tornar bojos perquè sigui el clàssic i el Madrid».

Ronald Koeman / Entrenador del Barça

El tècnic blaugrana va deixar en l’aire una hipotètica alteració inicial del sistema tàctic amb els tres centrals, i la possible tornada de Gerard Pîqué. Tractant-se d’un futbolista «important i amb molta personalitat», té opcions de reaparèixer malgrat la seva falta de ritme; en canvi, Koeman va generar dubtes al remarcar que en un enfrontament d’aquesta índole, els onze elegits han d’estar al cent per cent de les seves condicions físiques i psíquiques. «Però els importants hi han de ser», va dir a continuació, sense referir-se a Piqué. Sinó a Ousmane Dembélé.

Incògnites que no revelarà fins a l’últim moment, com segurament farà Zidane. Algun altre assumpte va quedar clar. Per exemple, la crucial influència que tindrà Dembélé en el partit. «Pot ser vital», va afirmar, al·ludint a la seva velocitat i a la seva capacitat per desbordar en el regat i explotar els espais lliures en la defensa blanca.

No va atribuir aquest paper rellevant de Dembélé a les absències de Varane i Sergio Ramos perquè els seus substituts, Nacho i Militão, van sortir reforçats de l’enfrontament davant el Liverpool. Si el madridisme apel·la a les baixes, Koeman va recordar les seves; des de Sergi Roberto i Piqué, que van rebre l’alta per volar a Madrid, fins a les d’Ansu Fati i Coutinho, absents més de mitja temporada.

Retret a Klopp

Notícies relacionades

A Koeman no li importa que el gran clàssic es jugui a Valdebebas, aquest «camp d’entrenament», com el va definir Jürgen Klopp, a qui va criticar la falta de respecte al Madrid, aquest missatge de desprestigi implícit. Sí, l’entrenador del Barça va defensar el Madrid. I el va felicitar per la seva oportunitat de fer les obres del Bernabéu durant la pandèmia.

«El que és complicat és jugar sense públic, però en qualsevol camp», va dir, confiant, fins i tot que la gespa, «que és el més important, estarà molt bé». Creu Koeman, també, que el nou àrbitre designat, Gil Manzano, «és molt bon àrbitre, és honest i, a més, tindrà l’ajuda del VAR».