AL PARLAMENT

Avalat el decret que habilita el vot postal i electrònic a les eleccions del Barça

Alguns grups com els Comuns i el PP han criticat la norma a l’indicar que havia sigut feta a mida del club blaugrana

Avalat el decret que habilita el vot postal i electrònic a les eleccions del Barça
1
Es llegeix en minuts

El Parlament ha convalidat aquest dimecres el decret que habilita les entitats esportives com el Barça a establir el vot per correu i per mitjans electrònics als processos d’elecció de les seves juntes directives i presidents. La norma, que alguns grups de l’oposició com els Comuns i el Partit Popular han criticat que està feta «a mida» per al FC Barcelona, permet l’ús de les opcions esmentades «sempre que quedi garantit el dret d’informació» i es garanteixin una sèrie de mesures de seguretat. 

Per exemple, «que quedi constància de la recepció del vot, que es garanteixi la identificació de l’elector i l’autenticitat i secret el vot, i que s’adoptin mesures que impedeixin la seva duplicitat i que garanteixin la seva incorporació al moment de l’escrutini». 

Al presentar la norma, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que amb aquesta norma es dona «un pas endavant en la modernització de les entitats esportives» i el govern català demostra que està «al costat de l’esport». 

Decret 19 de gener

El diputat de PSC-Units David Pérez, no obstant, li ha retret la brevetat i falta de detall del decret, per la qual cosa ha demanat que la seva vigència se circumscrigui a la durada de la pandèmia de la Covid-19. 

El Govern va aprovar aquest decret el 19 de gener, després que el Futbol Club de Barcelona posposés les seves eleccions, previstes inicialment per al pròxim 24 de gener, a causa de les restriccions de mobilitat imposades per la Generalitat. 

Notícies relacionades

a una reunió feta el dia 15 entre l’executiu català i l’entitat esportiva, el Govern va traslladar al club que la situació epidemiològica de llavors no permetia autoritzar el desplaçament fora del municipi als socis i sòcies que no disposin de seu electoral dins del seu terme municipal, «atesa l’elevada mobilitat que això suposaria». 

Pocs dies després, el Govern va aprovar el decret que ha validat aquest dimecres el Parlament, que permet que entitats com el Barça, que finalment posarà les urnes el 7 de març, utilitzin el vot postal o electrònic a les seves eleccions.