‘LA CARTA SECRETA’

El Paris SG confia en Neymar per seduir Messi

  • La revista ‘France Football’ explica les claus per fitxar l’argentí al juny

  • El PSG ultima la renovació del brasiler i després s’abocarà en lligar la continuïtat d’Mbappé

  • L’encaix econòmic de les tres estrelles s’augura complicat per no superar el ‘fair play’ financer

  • El deute de la temporada 20-21 del conjunt parisenc s’estima en 204 milions d’euros

2
Es llegeix en minuts

S’acosta el retorn de Neymar al Camp Nou, fixat per al dimarts 16 de febrer. Ara, com a estrella del París SG, tres anys i mig després que marxés del Barça. L’astre brasiler, segons ha revelat la revista ‘France Football’ en l’edició que apareixerà aquest dimarts, és una de les claus més poderoses que utilitza el club parisenc per seduir Messi i compartir vestidor la temporada vinent al Parc dels Prínceps.

Ja fa mesos que Neymar no s’amaga. Primer ho va dir en privat i des de fa temps ho manté en públic. Vol tenir Messi al seu costat, malgrat la complexitat de l’operació, per molt que el capità blaugrana quedi lliure al juny.

El París SG està ultimant la renovació de Neymar (29 anys) per quatre temporades més. Acaba contracte el 2022 i l’estendria fins al 2026. Idèntica operació vol fer també amb Mbappé (22 anys). També finalitza el seu contracte el 2022, i la directiva del conjunt francès vol allargar-lo fins al 2026.

Nou escenari salarial

¿I Messi? Arribaria a París ja amb 34 anys havent d’enfrontar-se al nou escenari salarial que ha generat la pandèmia. Arribaria a un club també en problemes econòmics, «un club estat», com no paren de recordar els candidats Joan Laporta i Víctor Font.

Un París SG que ja ha assumit unes pèrdues de 125 milions en la temporada 19-20 i s’exposa a un dèficit de 204 milions més al final d’aquesta campanya, colpejat per la crisi econòmica generada pel coronavirus i pels problemes de la Lliga francesa, que ha vist reduït en un 50% els ingressos per drets televisius.

Notícies relacionades

A més, Messi ja va deixar clar que esperaria a l’elecció del nou president, que es coneixerà el pròxim 7 de març. Un factor que pot modificar la idea inicial que va escriure en aquell burofax enviat l’estiu passat quan va demanar a Bartomeu, però sense èxit, que el deixés sortir.

Mentre arriba el partit d’anada dels vuitens de final de la Champions, Messi juga i decideix partits com sempre. Ja sigui de titular. O de suplent. Ara, amb Koeman a la banqueta, també descansa, com es va veure diumenge al Benito Villamarín. Va aparèixer en la segona meitat i en tot just 142 segons va canviar el paisatge de la nit.