UN ALTRE PROBLEMA PER A KOEMAN

Araujo...

Araujo...
1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Se li va quedar enrere el turmell esquerre. Ronald Araujo estava lluitant per una pilota al flanc dret de la defensa amb Álex Moreno, el lateral esquerre del Betis. Però el turmell li va quedar enganxat a la gespa, li va girar mala manera, i li va provocar un esquinç que el tindrà un mes de baixa.

Una mala notícia per a Koeman, que perd el seu central més fiable. El jugador que havia sostingut l’estructura defensiva del Barça. El central, amb tot just 21 anys, havia impactat amb un rendiment fenomenal. Ara no el tindrà en la semifinal copera d’aquest dimecres contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán. Ni tampoc en l’anada de la Champions el 16 de febrer al Camp Nou.

Ja al Benito Villamarín va descobrir Koeman quina era la seva primera opció al no tenir Araujo. Va apostar per endarrerir Frenkie de Jong a l’eix de la defensa, mentre Umtiti era a la banqueta. Ni tan sols va valorar la possibilitat de retornar Mingueza al seu lloc natural, entre altres raons perquè Dest encara continua arrossegant molèsties musculars.

La baixa d’Araujo danya notablement el cor de la defensa del Barça. Koeman perd el jugador que li ha donat més rendiment després de la greu lesió que va patir Piqué el mes de novembre passat.

El pes de la seva influència va anar ascendint de tal manera que es va transformar, malgrat la seva joventut (21 anys), en el cap de la defensa. Havia jugat 16 dels 17 últims partits i tan sols es va perdre el matx de lliga al Nuevo Los Cármenes davant el Granada perquè va tenir molèsties musculars.

Notícies relacionades

Koeman, que havia donat descans contra el Betis a Messi, Pedri i De Jong, va voler que Araujo estigués a l’eix de la defensa. Quan el va veure abandonar el Benito Villamarín va témer que aquest esquinç del turmell esquerre fos molt greu. No ho és tant, però un mes sense Araujo és un veritable problema central per a un Barça que només té dos centrals del primer equip (Umtiti i Lenglet) amb l’aportació de Mingueza, ara lateral dret.

Sempre queda la porta oberta perquè De Jong, tot i que llavors es perd la seva enorme capacitat ofensiva, o Busquets assumeixin rols més defensius.