«NOMÉS LEO POT DECIDIR EL SEU FUTUR»

Koeman: «Messi està amb molta energia per ajudar l’equip»

  • «Si està content com ara ens dona molta efectivitat. Leo té molta moral. És clar que m’agradaria que es quedi aquí molts anys»

  • «Per respecte a Ansu no soc la persona que he de parlar sobre la seva recuperació. El més important és que es recuperi. ¿Quan? Hem de tenir calma»

  • «Dembélé ha millorat molt físicament i té ritme de partits. M’encanta, està molt posat, molt alegre»

  • «¿Griezmann? Recordo la trucada que li vaig fer quan vaig firmar pel Barça: ‘Tinc molta confiança en tu’. No se li pot demanar més»

  • El tècnic no dona pistes sobre si farà canvis davant el Betis

  • «No crec que els àrbitres xiulin contra el Barça»

Koeman: «Messi està amb molta energia per ajudar l’equip»
5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Torna el Barça aquest diumenge a Sevilla, una ciutat a la qual no para de viatjar l’últim mes. Allà va perdre la Supercopa contra l’Athletic, ara li toca jugar aquest diumenge al Benito Villamarín davant el Betis i dimecres al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla en l’anada de la semifinal copera. I ha tornat a abordar el futur de Messi.

«Només hi ha una persona i és ell que pot decidir el seu futur. El té a les seves mans»; ha dit el tècnic, admetent que és una peça clau del present del club. I, per descomptat, del club. «M’encantaria que es quedés molts anys més. Intento que tingui aquí molt bones sensacions com les que està tenint. Si està content, ens dona molta efectivitat i molta qualitat a l’equip i ho necessitem. Està amb molta moral i energia», ha confessat Koeman.

Partits com el de Granada, després d’una supèrbia remuntada copera, il·lusionen Koeman, Messi i el barcelonisme, que viu temps plens de misèria i incertesa, a l’espera del nou president, va tornar a connectar-se amb el seu equip. Va desprendre ànima i energia el Barça de Koeman.

Va semblar, fins i tot en els gravíssims errors defensius que li’n van fer estar 2-0 en el minut 88, un equip amb vida pròpia. Capaç de rebel·lar-se davant l’infortuni, va estavellar tres pilotes en la fusta (Trincao, Messi i Dembélé) fins a igualar en quatre minuts, inclòs el temps afegit, el xoc al 2-2 i firmar una pròrroga monumental.

«Portem molts partits, quatre amb pròrrogues. I hem acabat molt bé aquestes pròrrogues. L’equip està treballant molt bé físicament», ha remarcat Koeman, que no ha donat pistes sobre si farà canvis a Sevilla.

Ara, toca el retorn a la rutina de la Lliga, amb l’Atlètic molt lluny. Però molt, molt lluny. A 10 punts està l’equip de Simeone, que té, a més, un partit menys. Però Koeman, que viu al dia i gairebé al minut, espera que arribi un nou president i nova junta que l’acompanyi i el cuidi, en vol més.

«Mai és bo per part d’un entrenador dir quin partit és més important. El que ve és el més important. Soc d’anar dia a dia i anar partit a partit», ha dit Koeman assumint la tàctica cholista de Simeone. «És la millor manera de preparar els partits».

Els problemes no cessen. Sergi Roberto estarà, almenys, un altre mes de baixa al recaure a Granada de la lesió muscular que va patir el novembre passat davant l’Atlètic. «Allò de Sergi Roberto és un pal per a tothom, començant per ell mateix», ha reconegut el tècnic. «En el descans de Granada li vaig preguntar: ‘¿Aguantes? ¿Estàs bé?’ I em va dir: ‘Sí, sí, estic bé’. Però després als vuit minuts es va lesionar. Se li ha de donar molta força per animar-lo i que es recuperi», ha comentat el tècnic, que el va descartar per a l’anada europea amb el París SG el pròxim 16 de febrer al Camp Nou.

¿Ansu Fati? Millor esperar-lo amb calma. Molta calma. La recuperació de la seva greu lesió al genoll s’ha complicat. I molt. «Per respecte al jugador no soc la persona que ha de parlar de la seva recuperació. Si algú ho ha de fer des de dins és la part mèdica», ha indicat el tècnic. «El més important és que es recuperi. ¿Quan? S’ha de tenir calma, és un jugador amb un futur importantíssim per a aquest club», ha afegit.

Els embolics tampoc cessen. Piqué va haver d’aparèixer a Twitter per demanar-li a Víctor Font, un dels candidats a les eleccions del pròxim 7 de març, que no utilitzés la seva imatge associant-lo al lema de campanya. D’immediat, l’aspirant a la presidència va demanar disculpes i va esborrar el tuit.

El canvi de Dembélé

Koeman, mentrestant, intentant construir un equip competitiu, que ha firmat un 2021 gairebé perfecte. Tacat, això sí, per la pèrdua de la Supercopa davant l’Athletic. Però ha atrapat el Madrid –el Barça ja és segon– després d’emetre il·lusionants senyals de recuperació simbolitzats en De Jong, Pedri, alguna cosa més que una esperança, Araujo i fins i tot Griezmann i Dembélé.

Primer ha començat parlant de l’exdavanter del Dortmund. «No sé què ha passat amb Ousmane en anys anteriors, però veient-lo ara ha millorat molt físicament i ha jugat molts partits seguits. Té ritme de partits», ha comentat Koeman. «És boníssim, té un contra un, és ràpid, m’encanta aquest jugador. Està molt alegre i molt posat, ha de seguir així».

Sense dubtes sobre Griezmann

Després ha abordat el paper decisiu que està adquirint Griezmann. «Recordo la trucada que li vaig fer quan vaig firmar pel Barça. Li vaig dir: ‘Tinc molta confiança en tu’. Sé que no va tenir l’efectivitat a l’inici que té ara», ha dit Koeman. «Però mai vaig tenir dubtes sobre ell, a més és un jugador que té molta autocrítica. Ha treballat molt per recuperar-se i donar el millor de si mateix. No se li pot demanar més», ha argumentat el tècnic.

Notícies relacionades

En la convocatòria, Koeman ha inclòs Junior, que no va viatjar a Granada, i Matheus, el brasiler que no entra en els seus plans. També va ser absent en la Copa. I no es fia l’entrenador dels bons moments viscuts a Granada després de tant sofriment.

«No puc negar que estava molt content i orgullós a Granada amb la qualitat i l’actitud de l’equip. Però no sé per quant temps. El futbol és un esport estrany. Avui fa sol i demà pot ploure», ha indicat després de precisar que té clar que «els àrbitres no estan en contra del Barça» perquè confia «sempre en la seva honradesa».