Segons a la Lliga: de la broma a la revenja

• El Barça caça el Madrid i puja a la segona plaça de la Lliga després de doblegar el seu botxí de la Supercopa

• L’equip blaugrana suma 26 dels 30 últims punts però continua lluny d’un Atlètic gairebé inabordable

• «Vam merèixer algun golet més a la primera part. Hem guanyat amb tota justícia. Només ens ha faltat un segon o tercer gol», reflexiona Koeman

2

Tot i que de tant en tant es cola algun partit soporífer i l’optimisme tampoc es pot veure disparat, la vida del Barça ha canviat una mica el 2021. En tot just dos mesos, l’equip ha passat de la desesperació total a un estat de certa esperança. És veritat que la Lliga és gairebé impossible amb un Atlètic en pla estel·lar, però el camí blaugrana ja és més digne.

El punt d’inflexió va tenir lloc la nit d’infaust record de Cadis, on el Barça va protagonitzar una autèntica ‘chirigota’. Aquella derrota (2-1) amb el triple error d’Alba, Lenglet i Ter Stegen encara en la memòria, va portar els blaugrana a la novena plaça de la Lliga, a 12 punts de l’Atlètic.

Desgràcies blanques

Deu partits després i amb una ratxa de 26 de 30 punts possibles, el líder continua sent el mateix, aquest intratactable equip de Suárez i Simeone, però els homes de Koeman ja són segons. Les desgràcies del Madrid també han ajudat. El seu adeu a la Copa i l’últim mastegot contra el Llevant contrasten amb la supervivència culer en el torneig del KO (dimecres disputarà els quarts a Granada) i la seva notable escalada a la Lliga.

«Som un gran equip. Ho estem guanyant tot el 2021. Aquest és el millor camí»

Griezmann, davanter del Barça

La soferta victòria davant l’Athletic va tenir la rúbrica final de Griezmann, que ha marcat 11 gols a l’Athletic en 24 partits durant la seva carrera. És la seva víctima favorita. El seu doblet a la Supercopa no va servir de gran cosa, però el seu gol d’aquest diumenge va abatre els combatius lleons. Villalibre, que va jugar 10 minuts al Camp Nou, no traurà la seva trompeta.

La «llegenda Messi»

«Vam merèixer algun golet més a la primera part. Hem guanyat amb tota justícia. Només ens va faltar un segon o tercer gol», va reflexionar Koeman, alleujat per aquesta victòria amb el segell d’Antoine. «Queden molts partits, anirem a les nostres coses i a intentar guanyar-ho tot», va apuntar l’autor del 2-1.

«Ens hem de quedar amb la feina que vam fer fins a l’últim segon. Podem aconseguir grans coses», va afegir el francès, que es va aturar en els seus dos companys d’atac. Primer en Dembélé. «Està molt bé. S’està cuidant molt». I després en Messi. «Estem disfrutant d’ell, és una llegenda. Ho estem guanyant tot el 2021. Aquest és el millor camí», va concloure.