La crisi blaugrana

Cronologia de l'adeu de Messi

El 2-8 del Bayern va certificar la voluntat d'anar-se'n de l'astre, que va començar a prendre les mesures legals per executar-la

rozas54496165 barcelona s lionel messi leaves the pitch after the the cham200821181250

rozas54496165 barcelona s lionel messi leaves the pitch after the the cham200821181250 / Rafael Marchante

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Leo Messi no es considera legalment jugador del Barça des d’ahir quan, com va avançar EL PERIÓDICO, va comunicar al club que executava la clàusula que hi ha al seu contracte per abandonar el Camp Nou. Va ser la comunicació oficial d’un desig expressat verbalment en altres ocasions al president Josep Maria Bartomeu. El club afirma, al contrari, que el contracte continua plenament en vigor i que cap clàusula revisa els 700 milions de rescissió. El xoc és evident. Aquesta és la cronologia d’un desamor.

Messi, abatut després del 2-8 a Lisboa. / REUTERS / manu fernández

14 d’agost. LA DERROTA FINAL A LISBOA

El capità va disputar els 90 minuts del partit que va enterrar el seu Barça, l’ignominiós 2-8. Amb ell dins. En realitat, només hi va ser la primera part, i va assistir, impotent, al 4-1 del Bayern en 31 minuts. En el descans, es va quedar petrificat al vestidor de Lisboa. Era el final. I ho sabia.

Koeman, en la seva presentació com a tècnic del Barça. / JORDI COTRINA

20 d’agost. CITA AMB KOEMAN 

Sis dies més tard va interrompre les seves vacances per reunir-se amb Koeman, el nou entrenador. Cara a cara i sense cap mitjancer. Tots dos sols. I Messi ja li va dir al tècnic que es veia més fora que dins, com va avançar Rac-1.

Messi, en un partit al Camp Nou. / JORDI COTRINA

25 d’agost. EL BUROFAX 

El Barça sabia des de feia mesos que Messi se’n volia anar. Bartomeu ho sabia verbalment, però desatenia els missatges del capità. Fins que es va rebre el document legal a les oficines del Camp Nou. Del tovalló amb què va arribar al Camp Nou al burofax que tancava 20 anys de la seva vida.

Bartomeu i Messi, a la ciutat esportiva del Barça. / FCBARCELONA

28 d’agost. EL GEST AMISTÓS

Notícies relacionades

Després que Bartomeu amenacés de dimitir si ell era el problema per a la continuïtat de l’astre de Rosario, va arribar el gest. Messi, segons va destapar EL PERIÓDICO, allargava la mà per aconseguir una sortida pactada i amistosa, sense entrar en conflicte amb la junta. 

Messi, en un partit al Camp Nou. / JORDI COTRINA

29 d’agost. LA DECISIÓ 

Aquest dissabte a última hora de la tarda, el jugador argentí enviava el segon missatge legal en una setmana per rubricar la seva voluntat ferma d’abandonar el Barça. Informava al club que no acudiria a les proves PCR, previstes per a aquest diumenge, ni tampoc a l’inici dels entrenaments, demà. Com també va avançar EL PERIÓDICO, Messi deixava de sentir-se vinculat al FC Barcelona.