crisi blaugrana

Bartomeu, disposat a dimitir perquè Messi segueixi al Barça

El president del Barça abandonaria el seu càrrec si l'estrella reconeix que el problema és ell, però no està disposat a facilitar la marxa del jugador

El dirigent renunciaria, però continuaria la seva junta directiva per acabar el mandat i presentar així els comptes d'aquesta temporada

marcosl54200918 barcelona     16 07 2020   josep maria bartomeu en el palco 200821073705

marcosl54200918 barcelona 16 07 2020 josep maria bartomeu en el palco 200821073705

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Albert Guasch

Josep Maria Bartomeu, el president del Barcelona, està disposat a fer «un pas al costat» perquè Messi es quedi, segons ha revelat TV-3 i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. El dirigent busca un desesperat gir de guió per retenir l’estrella argentina. I només li demana que digui públicament que el problema és el president.

Bartomeu faria aquest pas dramàtic, desapareixent de l’escena, per evitar la marxa al Manchester City de Pep Guardiola, el club elegit per l’astre. Això sí, el president no està disposat a admetre que l’argentí li demani sortir del Barça lliurement o fins i tot amb un traspàs. Aquest pas no el vol fer sota cap concepte.

Després del 2-8 del Bayern a Lisboa, el president va explicar que «era una crisi esportiva, però no institucional», argumentant que es tractava de regenerar la plantilla sota el comandament de Koeman. Ara, amb el burofax de Messi, la crisi s’ha fet tan profunda institucionament que podria obligar fins i tot a la sortida de Bartomeu, seguint així el mateix camí que va utilitzar Sandro Rosell, que va dimitir pel ‘cas Neymar’ el gener del 2014. Bartomeu podria ser pel ‘cas Messi’.

Messi, decisió irreversible

En cas que Bartomeu s’apartés, Jordi Cardoner, actual vicepresident primer, n’assumiria el càrrec. D’aquesta manera, la junta actual acabaria el mandat a finals de la temporada vinent, permetent així quadrar el balanç econòmic.

Però la idea de Messi és irreversible. Vol marxar del Camp Nou aquest estiu, convençut que ja ha acabat ja el seu cicle, enfrontat com ha estat en els últims mesos a Bartomeu, que intenta amb aquesta mesura desesperada frenar la seva sortida

Aquestes són els dos escenaris que reclama el president. La primera és que anunciï que Bartomeu és el problema i que si marxa, l’astre es quedaria. En les últimes hores s’ha especulat amb la possibilitat d’un comunicat imminent de Messi.

Un burofax desencadena la tempesta

Notícies relacionades

El burofax enviat pel capità blaugrana en què anunciava el seu desig d’anar-se’n immediatament, acollint-se a una clàusula que hi ha en el seu contracte, ha desencadenat una crisi monumental al Camp Nou.  Però, de moment, ni Bartomeu ni Messi han dit res públicament. Aquesta decisió del dirigent no implica, no obstant, que la convocatòria d’eleccions fixades per al març del 2021 s’avanci.

Per això es quedaria Cardoner al capdavant del club si Messi compleix les dues peticions de l’actual president blaugrana.