EL FUTUR DE L'ESTRELLA

Messi aposta pel Manchester City

El davanter desitja retrobar-se amb Guardiola i compartir vestidor amb el seu vell amic Kun Agüero

L'encara capità del Barcelona confia a quedar lliure executant la seva clàusula per firmar pel club anglès

marcosl10488271 londres   06 05 2009   partido de vuelta de semifinales de  200826175653

marcosl10488271 londres 06 05 2009 partido de vuelta de semifinales de 200826175653 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Leo Messi vol jugar al Manchester City. Desitja retrobar-se amb Pep Guardiola, el tècnic amb qui va guanyar dos Champions en el Barça (2009 i 2011), convençut que trobarà a Anglaterra el projecte guanyador que necessita. Als seus 33 anys, i després d’un lustre de fracassos a Europa amb la samarreta blaugrana, el davanter entén que el seu exentrenador compleix les condicions adequades per tornar a brillar a la Lliga de Campions.

També està convençut l’astre argentí que podrà arribar lliure a la Premier, acollint-se a la clàusula de rescissió que fixa el seu contracte. És un factor clau en la negociació perquè, d’aquesta manera, la inversió del City quedaria esmorteïda i sense cap impacte en el salari del davanter.

Afirmava Guardiola, una vegada i una altra, que Messi havia d’acabar la seva carrera esportiva en el Barça, el club que el va acollir sent un nen, amb a penes 13 anys. Però l’argentí ja s’ha cansat de la junta de Bartomeu. I ho ha fet de tal manera que va despenjar el telèfon per trucar al seu exentrenador. 

«Messi és jugador del Barça i allà es quedarà», havia comentat Guardiola el mes de febrer passat, just abans de la pandèmia del coronavirus. Però la situació s’ha enverinat de tal manera que el jugador es va posar en contacte 

Messi, en un partit del Camp Nou. / AP / JOAN MONFORT

Camí de la Premier

Vol tornar Messi amb Guardiola. I retrobar-se, ara en un club, amb el seu vell amic Kun Agüero, amb qui ha compartit tota la seva carrera internacional amb l’Argentina des del Mundial sub-20, que van conquistar el 2005 després de derrotar Nigèria a la final (2-1). Amb el Kun també va alçar la medalla d’or olímpica a Pequín 2008. Els seus dos únics títols amb l’albiceleste.

L’arribada del ‘10’ proposaria un salt descomunal al City com a marca global

A Messi li sedueix la possibilitat de submergir-se en la Premier, una Lliga que adquirirà una dimensió espectacular com li va passar a la Sèrie A quan Cristiano Ronaldo va escollir la Juventus de Torí després d’abandonar el Madrid, deixant, això sí, 100 milions d’euros, fa només dos anys.

Però qui més notorietat mediàtica aconseguiria seria el City, capaç d’atraure Messi després de la seva abrupta sortida, si es confirma del Camp Nou. L’impacte, tant a nivell econòmic com esportiu, seria descomunal augmentant així el seu valor de marca, equiparant els clubs històrics del Vell Continent.

El City, a més, ja va negociar amb Messi fa quatre anys. Era la segona vegada en què l’astre argentí es plantejava abandonar el Camp Nou. Al final, i després de diverses converses, va decidir quedar-se en el Barça.

Amb Pep, l’astre va guanyar dues Champions en quatre anys. Sense Pep, una en nou 

Però el deteriorament en les relacions amb Bartomeu li va fer despenjar, una altra vegada, el telèfon. Va trucar ell a Guardiola, el tècnic amb qui millor s’ha expressat al camp, i li va dir que la seva aposta era el City.

La cinquena temporada

Des que van separar els seus camí el 2012 no han tornat a trepitjar el cim d’Europa amb assiduïtat. Amb Pep, el Barça en va guanyar dues en quatre anys. Sense Pep, una, la de Berlín 2015, en nou anys. I el tècnic no va poder besar l’Orelluda amb el Bayern de Munic. Ni tampoc ara amb el City.

Hi ha, a més, un altre factor en aquesta complexa negociació. Guardiola iniciarà la seva cinquena temporada en la Premier, una cosa que no havia fet ni a Alemanya (tres anys) ni al Camp Nou (quatre, cinc si s’inclou la seva campanya amb el Barça B a la Tercera Divisió, al qual va fer campió).

A Messi li encantaria comptar amb el ‘factor Guardiola’ en els dos o tres anys de contracte que pogués firmar amb el City. 

Guardiola, en el duel amb el Madrid. / REUTERS

Un pla per als anys finals

Ara, no obstant, no hi ha marxa enrere. Messi se’n vol anar. I si pot gratis per gestionar millor el seu nou contracte, el primer lluny del Camp Nou, amb opció fins i tot d’estendre la seva sortida més enllà d’Anglaterra tenint en compte que el club anglès li podria plantejar, segons ESPN, acabar la seva carrera en el New York City.

El club ‘citizen’ treballa l’operació a nivell econòmic, sense poder assumir els 700 milions de la clàusula

Notícies relacionades

El pla econòmic està traçat des de fa setmanes quan el Manchester City va rebre l’interès de Messi. Però l’escenari és diferent si arriba lliure o si l’equip ‘citizen’ es veuria obligat a pagar un traspàs pel davanter argentí, la clàusula de rescissió del qual és de 700 milions d’euros.

Intentant, en tot moment, no passar el límit del ‘fair play’ financer, marcat per la UEFA després d’haver rebut l’autorització del TAS per perdonar-li la sanció de dos anys, que li permetrà jugar la Lliga de Campions.