SEGONS EL DIARI 'L'ÉQUIPE'

Laurent Blanc, la carta d'Abidal per suplir Setién

El secretari tècnic blaugrana pensa en l'extècnic del PSG, a qui va tenir com a seleccionador a França

marcosl27425093 paris  coach laurent blanc  r  shakes hands with barcelona s200722013622

marcosl27425093 paris coach laurent blanc r shakes hands with barcelona s200722013622 / FRANCK FIFE

1
Es llegeix en minuts

Quique Setién s’asseurà, si no hi ha canvi d’última hora, a la banqueta del Camp Nou el pròxim 8 d’agost davant del Nàpols. Però això no garanteix, ni de bon tros, que sigui l’entrenador del Barça la pròxima temporada. Éric Abidal, el secretari tècnic blaugrana, treballa ja en la recerca d’un nou inquilí per al pròxim curs i Laurent Blanc, segons ha informat el diari francès ‘L’Équipe’, figura en la seva llista de candidats.

Abidal coneix bé Blanc, a qui va tenir de seleccionador francès entre el 2010 i el 2012.  Seria una solució pont ideal per a l’últim any de mandat de Josep Maria Bartomeu a l’espera de les eleccions, previstes per a l’estiu del 2021. En els sis anys que acumula com a president, ha tingut quatre entrenadors: Tata Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde i Setién.

La situació s’ha enverinat per a Bartomeu, que veia Ronald Koeman com el tècnic adequat per a aquests mesos. Però el coronarvirus deixa Bartomeu amb poc marge de maniobra ja que l’Eurocopa s’ha retardat fins al 2021, per la qual cosa l’‘heroi de Wembley’ veu ampliat un any més el seu compromís com a seleccionador holandès.

Quatre anys sense entrenar

Notícies relacionades

Fa quatre anys que Blanc no dirigeix cap equip des que va abandonar el París SG. I no ha sortit de França en la seva carrera com a entrenador. Va començar al Girondins de Burdeus (2007-2010), després va prendre el comandament de la selecció gal·la (2010-12) i va acabar al Parc dels Prínceps parisenc (2013-2016). Però des del juny del 2016 no s’ha tornat a asseure en una banqueta. 

En aquest llarg temps d’absència voluntària, el tècnic, que va estar només un any com a jugador al Camp Nou amb Bobby Robson llavors d’entrenador (1996-97), ha declinat diverses ofertes. Sevilla, Galatasaray i Lió, el mes d’octubre passat, són els últims. Als 54 anys, el tempta, com és lògic, la possibilitat de dirigir el Barça assumint el risc de les pròximes eleccions en què Xavi apunta a ser l’entrenador.