L'ESTRELLA CULER DEL DERBI

Ter Stegen evita el caos

Una altra descomunal actuació del porter alemany deslliura Setién de viure una nit tràgica al Camp Nou

marcosl54044175 barcelona   08 07 2020  deportes     david lopez desaprovech200709000551

marcosl54044175 barcelona 08 07 2020 deportes david lopez desaprovech200709000551 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Gerard Piqué va arribar ahir a la nit al Camp Nou en bici, era una bici elèctrica, entrant a tota velocitat al pàrquing subterrani, contravenint qualsevol indicació del codi de conducta intern de la plantilla. Al Barça, en canvi, li va costar molt més temps comparèixer en el derbi com si ho tingués tot fet quan, en realitat, no tenia res a la mà.

Qui sempre és al seu lloc és Ter Stegen, un porter que mai es despista, ni tan sols quan els seus companys són capaços de tancar uns frustrants primers 45 minuts sense xutar a la porteria periquita, enterrant la il·lusió que van injectar amb la seva golejada al Vila-real. I això que estava en joc pressionar el Madrid.

Ter Stegen, en el Barça-Espanyol del Camp Nou. / JORDI COTRINA

Zubi va trobar en l’alemany una ganga pagant 12 milions per un porter que és una benedicció

Se sap que l’alemany té unes mans d’acer, que no se solen doblegar gairebé mai. Per molt fort que xutin o molt pròxims que siguin aquests xuts. Se sap que l’alemany té uns peus exquisits per iniciar la jugada d’atac, convertit, gairebé sempre, en el tercer central. De vegades, en ocasions en el primer atacant d’un equip que es va enredar en l’espessa defensa periquita sense els espais que sí que va trobar a Vila-real.

Parada d’handbol, parada de Gonzalo Pérez de Vargas

Se sabia tot això de Ter Stegen, un dels fitxatges més espectacularment rendibles de l’última dècada (Zubi va pagar 12 milions d’euros per ell, una veritable ganga, el 2014), però el que es desconeixia era que les seves cames s’estiraven de tal manera que semblaven infinites.

¡Què l’hi preguntin, per exemple, a Embarba! El jugador de l’Espanyol va galopar en solitari per la banda dreta blaugrana amb Busquets corrent desesperadament darrere seu. Ajuntar al trident té aquestes coses. Que l’esquena de Semedo (substituït al descans) i Jordi Alba són una ganga per al rival.

El que no intuïa Embarba és que la cama dreta de Ter Stegen es convertiria en la rèplica de Gonzalo Pérez de Vargas, el prodigiós porter de la selecció d’handbol, les àgils cames del qual sobrevolen elegantment pel parquet del Palau.

Ter Stegen observa el xut de Dídac Vilà, que va repel·lir el seu pal esquerre. / EFE / alberto estévez

Fins i tot Lenglet

Notícies relacionades

Tan dolent va resultar la primera part del Barça o tan bo va resultar l’exercici defensiu de l’Espanyol que l’alemany es va guanyar el jornal. I de sobres. En aquells 45 minuts en què l’equip de Setién, amb el trident reunit a la vora de l’àrea, no va xutar ni al marc de Diego López, va emergir el porter amb mans.

El porter amb mans. I, per descomptat, amb peus. A més, Lenglet gairebé li marca un gol en pròpia porta. Va tenir sort que l’alemany va volar en la direcció adequada per rebutjar i el posterior xut de Dídac Vilà, un esquerrà que va rematar amb la dreta, es va estavellar al pal, l’últim aliat de Ter Stegen. I el xut amb la dreta de Raúl de Tomás va topar amb les mans de Ter Stegen.