VISITA AL VILA-REAL

La difícil gestió del trident del Barça

Setién calma Griezmann amb elogis dient que és «un noi extraordinari» i justifica que Messi i Suárez estiguin sempre al camp

jdomenech51469200 barcelona  21 12 2019     deportes   suarez  griezmann  ale 200704194701

jdomenech51469200 barcelona 21 12 2019 deportes suarez griezmann ale 200704194701 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quique Setién, qüestionat al Barça. Pels resultats (tres empats en els últims quatre partits, que han allunyat l’equip a quatre punts del Madrid). Pel nivell del joc de l’equip, indigne d’elogis, i per la gestió del trident. Tres motius que conviden a discutir les decisions del tècnic. Setién, no obstant, les assumeix totes i les justifica.

Els tres components del trident han fet parlar. Griezmann per ser suplent, Suárez per ser titular i Messi per voler marxar. 

Griezmann, el més damnificat, Setién el va omplir d’elogis. Dies després que l’hagués catalogat d’«indiscutible», el mateix entrenador el va fer seure a la banqueta en els partits més crucials, sense estar justificat un hipotètic descans: a Sevilla, a Vigo i davant l’Atlètic de Madrid. Les aparicions del davanter han arribat cada vegada més tard: minut 77 al Sánchez Pizjuán, minut 80 a Balaídos i minut 89 al Camp Nou.

«Un xaval extraordinari

L’última intervenció va semblar la més nociva i Setién ha parlat amb el futbolista francès abans de la visita a Vila-real, tan important com les dues anteriors. «L’Antoine és un noi extraordinari i tremendament professional», va assegurar el tècnic, convençut que, com a futbolista amb anys d’experiència, «pot entendre la situació». «Això ens ha passat a tots», va afegir Setién, al·ludint al seu passat professional dins el camp.

Suárez felicita Griezmann per un gol a l’Alabès. / JORDI COTRINA

El tècnic càntabre no va precisar quina situació: la de veure’s relegat a la banqueta o la d’entrar en els últims minuts, malgrat ser el fitxatge estrella de la temporada i el segon més car de la història del Barça. O la situació d’estar un pas per darrere de Messi i Suárez, a qui ha mantingut a la gespa, sobretot a l’uruguaià, malgrat el deficient rendiment en algunes fases.

«És un jugador [Suárez] que ha de ser al camp, ha donat moltíssims gols a aquest club», va dir Setién de l’ariet uruguaià. Els dos últims, al Celta, el van col·locar a un esglaó de Ladislao Kubala com a tercer màxim realitzador blaugrana.

L’entrenador va justificar per què és reticent a substituir Suárez, de la mateixa manera que no es planteja, per la seva capacitat decisòria, donar descans a Messi. El capità sap regular els seus esforços, va adduir. Messi i Ter Stegen són els únics que han jugat els 540 minuts.

Setién mira Messi en una pausa del Barça-Atlètic. / Albert gea (reuters)

«Entenc que a cada club hi ha els seus esglaons i les seves jerarquies. «A mi les jerarquies no m’han impedit res, m’han ajudat a prendre decisions i a tenir les coses clares». 

Jerarquies que ajuden

Setién no ha parlat amb Messi. I en tenia motius. Almenys, per saber si és cert que ha decidit anar-se’n el 2021, quan acabi el seu contracte, pel que sembla disgustat per la pèrdua de nivell de l’equip i la paulatina pèrdua d’opcions per guanyar títols, segons va informar la cadena SER.

«No especularé amb això perquè a ell no l’he sentit dir res i són notícies de les quals no tinc constància que hagi comentat ell», va replicar Setién. «El veig bé i parlem del que hem de parlar, sense més ni més».

Notícies relacionades

Potser la desigual situació dels tres components del trident obeeixi a la diferent jerarquia que té cadascun. Setién no les nega, sinó que les accepta.

«Entenc que a cada club hi ha els seus esglaons i les seves jerarquies. Això es guanya per haver tingut un rendiment extraordinari durant molt temps», va comentar, negant que en sigui presoner. Al contrari: «A mi les jerarquies no m’han impedit res, m’han ajudat a prendre decisions i a tenir les coses clares».