CINC ANYS DE BERLÍN

«No he estat més nerviós en la meva vida», admet Luis Enrique sobre la Champions-2015

«Si fóssiu de la Juve, estaríeu cagats,» va dir als seus jugadors en l'arenga prèvia al triomf europeu

marcosl29946714 berlin    06 06 2015     xavi celebra la quinta champions az200606135553

marcosl29946714 berlin 06 06 2015 xavi celebra la quinta champions az200606135553

1
Es llegeix en minuts

«Abans de començar primer els vaig preguntar als jugadors què pensaven que seria el pitjor que ens podia passar algun dia». Així ha revelat Luis Enrique, llavors entrenador del Barça, els minuts previs a la final de Berlín, l’última Champions que ha conquistat el club blaugrana. Avui fa justament cinc anys. «Recordo que alguns, com els veterans, Alves, Xavi, van començar a parlar...  I deien coses de futbol, però jo els vaig respondre: ‘Imagineu-vos que sou al vestidor de la Juve i que us estigués parlant del Barça. Estaríeu cagats’, sens dubte», ha indicat l’entrenador asturià.

«Va ser una final inoblidable. No he estat més nerviós en la meva vida com a entrenador o com a jugador», ha afirmat Luis Enrique a Barça TV. «Esperava que em tranquil·litzaria, però tenia una tensió interna difícil de gestionar», ha reconegut després i ha recordat que el gol inicial de Rakitic «va ser una injecció de moral». El Barça va sotmetre la Juventus (3-1) i va aixecar la seva última Champions.

Nostàlgia del trident

Notícies relacionades

«És el més bonic que pot viure un jugador, un entrenador, un aficionat: guanyar la Champions i guanyar el triplet. Va ser la segona vegada en la història del Barça. Això explica el club que tens», ha afirmat Luis Enrique. Des d’aleshores, ja fa cinc anys, el Barça no ha tornat a guanyar una Champions. Ni tan sols jugar una final.

Era el domini del trident: Messi-Suárez-Neymar. Un trident que es va desfer dos anys després amb la marxa del brasiler al Paris SG. «La grandesa d’aquest trident no és el seu nivell futbolístic sinó la capacitat que van tenir com persones per posar per davant l’interès de l’equip a l’individual. Era una plantilla unida i compromesa. Però no només eren Messi, Suárez i Neymar... Al darrere hi havia uns jugadors espectaculars. Gairebé una selecció mundial».