MASFERRER, SUSPÈS DE LES SEVES FUNCIONS

La directiva del Barça acorrala Bartomeu i planteja un avanç electoral

Alguns membres han pressionat el president perquè convoqui eleccions aquest mateix estiu i deixen el càrrec de Masferrer en suspens

marcosl50271478 barcelona   06 10 2019  deportes   josep maria bartomeu   pr200221232758

marcosl50271478 barcelona 06 10 2019 deportes josep maria bartomeu pr200221232758 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu encara s’asseu a la butaca presidencial del FC Barcelona, però des de dins de la junta directiva l’estan empipant perquè s’aixequi i deixi el seient a un altre. La perplexitat per l’escàndol de les xarxes socials que va destapar la cadena SER s’ha transformat en una indignació majúscula, fins al punt que pesos pesants de dins li haurien sol·licitat al president un avanç electoral en una tensa trobada informal de gairebé sis hores. La decisió principal ha sigut deixar en suspens el càrrec de Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu, mentre s’investiga a fons les característiques de la crisi digital.

El mandat de Bartomeu expira l’estiu del 2021, així que aquest avanç podria implicar que hi hagués eleccions aquest mateix estiu. Bartomeu ha donat les explicacions ofertes al vestidor, a la premsa i a la comissió delegada primer i a la junta directiva per complet després. Està acorralat com mai. En la reunió, llarga i tensa en ocasions, Bartomeu ha reiterat que mai es va contractar una empresa per crear continguts tòxics i difamatoris per les xarxes.

Al ser una trobada informal, els 19 membres de la junta no han pogut prendre cap altra decisió que apartar de moment Masferrer, director de l’Àrea de Presidència, del seu càrrec mentre es duu a terme una investigació sobre la contractació de I3 Ventures, l’empresa de monitoratge a les xarxes socials i que estaria darrere d’alguns comptes difamatoris contra jugadors, exjugadors i adversaris electorals, com Víctor Font, i l’empresari Jaume Roures.

Una vegada s’hagi acabat aquesta investigació es convocarà una junta extraordinària, dijous que ve segons algunes fonts, a les instal·lacions del Camp Nou, a diferència de la d’avui, en un restaurant als afores de Barcelona. No obstant, altres fonts del club consideren que el més probable és que es posposi fins més endavant, la qual cosa evitaria encaixar-la entre el partit de Champions a Nàpols i contra el Madrid al Bernabéu diumenge.

Taca presidencial

Notícies relacionades

Bartomeu es resisteix en principi a abandonar el càrrec en aquest context, amb un escàndol que deixaria una taca indeleble a la seva presidència. També s’ha resistit fins ara a acomiadar la seva mà dreta, Jaume Masferrer, assenyalat per tots els directius com el responsable de la costosa contractació de I3 Ventures

No obstant, la destitució de Masferrer ha reaparegut com una condició indispensable en la reunió d’aquesta tarda. De moment, s’ha acordat deixar-lo sense feina i sou mentre s’aprofundeix en una investigació sobre la crisi digital, l’anomenat Barçagate.