VUITENS DE FINAL

El Barça es creua a la Champions amb un Nàpols en crisi

El partit d'anada es disputarà a San Paolo el 25 de febrer i la tornada, el 18 de març al Camp Nou

El Reial Madrid s'enfrontarà amb el Manchester City; l'Atlètic, amb el Liverpool, i el València, amb l'Atalanta

octavos

octavos

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En un sorteig que va oferir sort dispar (molt dispar, de fet) per als equips espanyols, el FC Barcelona va quedar aparellat amb el Nàpols en els vuitens de final de la Lliga de Campions. Un rival assequible immers a més en una profunda crisi esportiva que ha propiciat un sonat relleu a la banqueta, on Gennaro Gattuso ha substituït Carlo Ancellotti. De la resta dels conjunts de LaLiga, els madrilenys van ser els més castigats per la fortuna: el Reial Madrid s’enfrontarà al Manchester City de Pep Guardiola i l’Atlètic se les veurà amb un dels grans de la competició, el Liverpool, actual campió. El València, per la seva part, es creuarà amb l’Atalanta de Bèrgam, que participa per primera vegada en la seva història a la Lliga de Campions.

 El Barça disputarà el primer partit de l’eliminatòria el 25 de febrer, a San Paolo, l’estadi en el qual Maradona va passar de ser un enorme futbolista a convertir-se en un semidéu. La tornada tindrà lloc el 18 de març al Camp Nou. Malgrat comptar amb jugadors destacats com Fabián, Mertens, Insigne i el grec Manolas, d’infaust record, el Nàpols travessa un moment especialment funest en la Sèrie A, on es troba a 20 punts del primer. Tot i així, Gattuso es va mostrar optimista i desafiador: «Afrontarem el Barcelona sense por».

Amb una expressió incapaç d’ocultar la seva satisfacció, el responsable de relacions institucionals del club blaugrana, Guillermo Amor, va provar de destacar les qualitats de l’oponent, com mana el manual. «Tots els rivals són complicats. Dir el contrari seria faltar-los al respecte –va assenyalar des de Nyon, on va tenir lloc el sorteig. El Nàpols és un equip que s’ha de respectar, amb una afició que escalfa molt els partits.» I, al·ludint al moment convuls que passa el club italià, va afegir: «Si els agaféssim ara, amb el canvi d’entrenador, potser sí que podrien notar alguna dificultat, però fins al febrer tindran temps d’adaptar-se a les idees del nou tècnic».  

Resignació del Madrid i el City

Notícies relacionades

Menys feliços es veia els representants del Reial Madrid i el Manchester City enviats a la cerimònia. Txiki Begiristain, director de Futbol del club mancunià, va admetre que hauria preferit tenir l’equip blanc com a rival més endavant. «I si no el tenim, tampoc passa res», va afegir. L’exbarcelonista va apuntar que, en qualsevol cas, el City està «preparat» per afrontar aquest «enorme» compromís i va remarcar l’al·licient que suposarà veure de nou Pep Guardiola a la banqueta visitant del Santiago Bernabéu: «Un duel entre el millor entrenador del món i el Reial Madrid sempre és interessant».

Emilio Butragueño, director de relacions institucionals del Madrid, va qualificar d’«apassionant» l’eliminatòria («aquests partits són els que fan créixer aquest meravellós esport», va apuntar) i va recordar que el Manchester City «ha invertit molts diners en els últims anys», però es va mostrar confiat que el seu equip serà capaç d’obtenir l’accés a quarts: «Som el Reial Madrid».

Temes:

Champions Barça