«ÉS EL MILLOR GOL DE LA MEVA CARRERA»

Suárez, el cop de taló mai vist

L'uruguaià es va inventar un monumental gol per emparentar-se als tres de Messi i l'assistència de Ter Stegen

«Sabia que tenia poc angle, era el meu últim recurs, picar fort i amb bot per superar l'arquer», admet el davanter

marcosl51266989 barcelona   07 12 2019  deportes      luis suarez golpea el 191207221242

marcosl51266989 barcelona 07 12 2019 deportes luis suarez golpea el 191207221242 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Els ordinadors mesuraven la distància de la monumental passada de Ter Stegen Griezmann en l’1-0. Vicente Moreno, el tècnic del Mallorca, anava maleint en privat el moment que va decidir, i sense voler-ho, enfadar Messi, que va tenir una monumental resposta futbolística que no pot deixar d’impressionar per rutinària que sembli. El 2-0 va ser una obra d’art que va transformar una passada simple i precisa de Griezmann en una assistència de gol. El 3-1, just després de l’enganxada verbal amb el tècnic mallorquinista, va ser un dels centenars de gols messiànics que semblen fàcils de fer. Fàcils quan els veus. Impossibles per a la resta dels mortals.

Fixat per les màquines que la passada de Ter Stegen, que va tenir la valuosa ajuda d’un aplegapilotes per iniciar amb rapidesa l’acció, va ser de 50,1 metres. Des de l’àrea petita a la zona de volant esquerrà perquè el francès iniciés un contraatac somiat. És la segona assistència del porter blaugrana, que en porta més, per exemple, que els madridistes Hazard, James Isco o els blanc-i-vermells, Saúl, Koke o Joao Félix.

Suárez inicia el cop de taló que va acabar en el quart gol del Barça. / JORDI COTRINA

Una diagonal digna de Koeman

La primera va ser a Getafe. Llavors va anotar Suárez. La segona va ser ahir al Camp Nou, quan va detectar al seu radar la figura solitària de Griezmann. Veure’ls és senzill. El que és complex és connectar amb ells. I no hi ha cap porter que tingui millor peu que l’alemany. Va semblar Koeman en una de les seves mítiques diagonals que creaven l’atac del ‘Dream Team’ de Cruyff en la dècada dels 90.

Suárez celebra el seu gol, que era el 4-1 al Mallorca. / JORDI COTRINA

El ‘9’ volia estar a l’altura de tres bonics gols i ho va aconseguir amb una acció espectacular que va desencadenar l’admiració del Camp Nou

Encara faltaven, no obstant, els moments Messi. Abans i després que Vicente gosés tant sí com no discutir amb l’amo de les sis Pilotes d’Or. Sembla mentida, però allò realment sobrenatural encara no havia passat al Camp Nou, malgrat que havia disfrutat de tres bonics gols.

Bonics perquè estaven plens d’enginy i precisió. Res, no obstant, comparable amb l’excelsa Capella Sixtina futbolística que va aixecar Luis Suárez, envoltat com estava a l’àrea del Mallorca per quatre defenses. I, a més, d’esquena a la porteria.

Hi havia De Jong teixint parets al caire de l’àrea com si estigués patinant sobre gel a Amsterdam, on va acudir aquesta passada setmana aprofitant els seus dies lliures, quan l’uruguaià, que no havia participat en la festa de Marc, Antoine i Leo, es va inventar un cop de taló mai vist.

Notícies relacionades

No és comparable, per exemple, al de Madjer, el davanter del Porto, a la final de la Copa d’Europa contra el Bayern el 1987. Aquell va ser més delicat. El de Luis va estar ple de fúria i violència perquè la pilota va colpejar en la gespa per superarReina, la meta del Mallorca, mentre el Camp Nou es posava les mans al cap.  Van veure una cosa que no s’havia vist abans. O sigui, un esdeveniment únic. 

«Vaig buscar el bot perquè si no era impossible que passés la pilota» (Luis Suárez)

«Sabia que tenia poc angle, era el meu últim recurs, picar fort i amb bot per superar l’arquer», ha comentat el davanter blaugrana. «Vaig buscar el bot perquè si no era impossible que passés la pilota». I la pilota, alegre i furtiva, va passar per on només Luis havia imaginat. «Sí, és el millor gol de la meva carrera», va sentenciar. No li faltava raó.