AMB L'OK DE LA FIFA

La Federació Espanyola anuncia que Ansu Fati ja és seleccionable

La FIFA ha comunicat que el davanter del Barcelona ja disposa de tota la documentació necessària per jugar amb la selecció

rozas50039274 graf8227  barcelona  24 09 2019   el delantero del fc barcel190924232754

rozas50039274 graf8227 barcelona 24 09 2019 el delantero del fc barcel190924232754 / Alberto Estevez

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Tot va molt ràpid en la vida d’Ansu Fati. Extraordinàriament ràpid, com un retrat del seu descarat i refrescant futbol, que ha il·luminat el Barça. Un noi de només 16 anys corre feliç per la prada del Camp Nou mentre els esdeveniments es precipiten al seu voltant, sense sentir-se, això sí, gens pressionat. Ni tampoc espantat.

Juga amb tanta naturalitat que potser no li dona temps a processar tot el que ha viscut en els últims 47 dies des que va debutar davant el Betis. Ara, la penúltima notícia d’Ansu Fati és que ja pot jugar amb la selecció espanyola.

De l’anonimat a estrella del futur 

Ha passat de l’anonimat (se sabia, òbviament, que era un dels talents més grans de planter, renovat el 24 d’agost amb una clàusula antifuga de 100 milions d’euros) a ser conegut, però ningú podia imaginar –i menys ell– que acabaria destrossant rècords amb la samarreta del Barça.

Ni podia intuir que obtindria la nacionalitat espanyola per la via exprés després d’una reunió del Consell de Ministres, temorosa com estava la Federació Espanyola que escollís jugar amb la selecció portuguesa. Era difícil de creure que Ansu, un davanter que ni tan sols havia trepitjat el Mini o ara el nou estadi Johan Cruyff, perquè no ha debutat amb el Barça B, entrés per la porta gran, avalat, a més, per la figura paternal de Leo Messi.

De rècord en rècord

Ansu Fati hauria d’estar jugant en el juvenil A blaugrana, però, de sobte, va enderrocar tots els obstacles aprofitant-se de la plaga de lesions que va sacsejar la davantera, a més de la valentia de Valverde, que va detectar que es tractava d’un nen amb àngel.

Un nen que va sorprendre en els seus primers minuts al Camp Nou, convertint-se en el segon jugador més jove que va debutar en la Lliga en la història del Barcelona. Un nen que va aparèixer a El Sadar per firmar un gol que el portava directament als llibres, perquè amb 16 anys i 304 dies era el més jove a marcar.

No es va aturar allà. Cada vegada que trepitjava un camp, escrivia una pàgina per emmarcar, com va demostrar després contra el València al ser el futbolista més jove a marcar un gol i donar també una assistència. Tres dies més tard era el més jove a debutar en la Champions amb la samarreta blaugrana i el tercer de tota la història després de Babayaro i Tielemans, els dos jugadors de l’Anderlecht.

«L’Ansu és un futbolista fantàstic. Però s’ha d’anar a poc a poc i sense pressió» (Messi)

Enlluernava al camp, mentre als despatxos s’activaven totes les gestions perquè el futbol espanyol no perdés un talent d’aquesta projecció. Per això la seva urgent nacionalització perquè pogués jugar amb la selecció espanyola, conscient que havia d’assegurar un talent així.

Tòquio-2020, a l’horitzó

Notícies relacionades

Corria tant el seu futbol, descarat, imaginatiu, agosarat, ple de frescor, que fins i tot Messi va haver de sortir a demanar paciència amb Ansu Fati, a qui assessora el seu germà Rodrigo. «És un futbolista fantàstic i té el que s’ha de tenir per triomfar. Però si el miro des dels meus ulls... M’agradaria treure’l gradualment com van fer amb mi quan vaig començar. Portant les coses bé i fàcil. A poc a poc i sense pressió. No podem oblidar que només té 16 anys», va dir Messi, preocupat per cuidar aquest tresor.

Després de conèixer-se dimecres passat que no seria convocat per al Mundial sub-17, la FIFA va comunicar ahir a la federació espanyola que «ja pot ser seleccionat per Espanya en el moment en què els tècnics ho creguin oportú». Ansu apunta ja a la sub-21, amb l’horitzó olímpic dels Jocs de Tòquio-2020, o fins i tot a l’absoluta amb Robert Moreno

Temes:

Ansu Fati