EL 2n DEBUTANT MÉS JOVE DEL BARÇA

Confeti i abraçada apassionada de Messi a Ansu

El juvenil, amb 16 anys i 300 dies, marca un nou registre al debutar a la Lliga amb el Barça

marcosl49568088 barcelona  25 08 2019  deportes      ansu fati debutante con190825231308

marcosl49568088 barcelona 25 08 2019 deportes ansu fati debutante con190825231308 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Va arribar fa més d'una dècada. I amb prou feines va costar cinc milions d'euros. Però llavors tant  Txiki Begiristain  com  Pep Guardiola  van entendre que era un excel·lent negoci. Ni tan sols ells podien imaginar la dimensió que adquiriria aquest jove que va deixar la Masia camí de Manchester sense saber que aviat tornaria a casa seva. Des del 2008 s'ha instal·lat al centre de la defensa, on ha exercit amb encert el seu rol compartint parelles mítiques com la que va integrar amb el seu gran amic  Carles Puyol.

A més de jugador,  Gerard Piqué, com va demostrar ahir a la nit en el duel contra el Betis, és moltíssimes coses més. Portaveu, president, capità sense braçalet (el lluïa Busi), capaç de dedicar un gran aplaudiment a Carles Pérez, un agosarat jove que es va prendre el partit com si fos el de la seva vida. I ho era. Així ho va demostrar en un Barça amb fins a sis jugadors del planter a l'onze, més de mig equip.

Va començar sent la  nit de Piqué, després de Griezmann i finalment d'Ansu, un noi que no ha jugat ni al Barça B

Per a Piqué era el 500 amb la samarreta blaugrana. Per a Carles era el segon. Ja va aparèixer als minuts finals de la derrota a San Mamés. Però amb Messi, que portava samarreta d'entrenament,  i els seus fills Thiago i Mateo a la grada escortat per Suárez i els seus fills va emergir la figura d'un davanter diferent. Un jove pacient. Se'n va poder anar, com tants altres, de La Masia, però va decidir quedar-se emparat amb la petició de García Pimienta, el tècnic del Barça B.

No tenia espai al primer equip ocupats els seus minuts per Malcom, un davanter per qui el Barça va pagar fa un any 41 milions al Girondins de Bordeus. Un jugador gairebé transparent, més enllà dels seus dos gols més famosos, a l'Inter a Milà i al Madrid al Camp Nou. Ara és al Zenit de Sant Petersburg, que va pagar 40 milions més cinc en variables. I els seus minuts, per les lesions de les estrelles, van pertànyer a aquest descarat Carles, que dibuixava la jugada que feia anys que tramava.

El viatge prodigiós

Abans, això sí, Griezmann havia dibuixat un superb xut amb l'esquerrana que li va permetre abraçar-se al Camp Nou. Després, la celebració tipus NBA com si fos Lebron James. Es va venir al córner on l'esperava un empleat del Barça amb confeti. Griezmann va recollir aquest regal i el va tirar a l'aire per festejar el seu segon gol amb el Barcelona, el més decisiu. El primer, el de l'1-1, ni el va festejar. El 2-1, en canvi, el va transformar en una festa poc futbolística. L'estadi haurà d'acostumar-se a festejos així.

Notícies relacionades

Tot i que, de nou, el futbol va tornar a la tradició quan Carles Pérez es va inventar un gol extraordinari amb un control deliciós. Un control que li permetia construir un espai on hi sol haver una multitud de cames enemigues. El jugador del planter el va festejar posant-se la mà a l'escut, pròleg del que passaria després quan Ansu Fati, un jove de 16 anys, va aparèixer al Camp Nou. Era un moment per a la història. I l'estadi, acurat amb els símbols, així ho va entendre dedicant-li una monumental ovació a un nen que ni tan sols ha debutat amb el filial. Havia de ser a Badalona amb el Barça B i va acabar jugant al Camp Nou davant de 80.000 persones. De Gerard a Ansu, que es va convertir, amb 16 anys i 300 dies, en el segon jugador més jove a debutar després de Vicenç Martínez, amb 16 anys i 280 dies.

Va acabar la nit amb una cosa que ni imaginava. Va arribar Ansu al vestidor i es va abraçar amb enorme passió. "Gran partit de tots, tres primers punts a la Lliga i molt feliç per veure els nois de la casa complint els seus somnis d'arribar al primer equip i de marcar al Camp Nou en partit oficial", ha escrit Leo il·lustrant el seu missatge amb l'abraçada a Ansu i la celebració de Carles Pérez.