El fitxatge de l'estiu

Neymar s'allunya del Barça

A falta de 10 dies per al tancament del mercat, el club blaugrana perd pistonada en una partida en la qual el Madrid té millors cartes

marcosl49466660 topshot   paris saint germain s brazilian forward neymar loo190819195921

marcosl49466660 topshot paris saint germain s brazilian forward neymar loo190819195921 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La bona notícia és que només queden 10 dies perquè es clausuri el mercat estiuenc de fitxatges i, amb el tancament, s’acabi per fi el serial sobre el futur esportiu de Neymar Jr. La mala notícia és que encara queden 10 dies de mercat i, previsiblement, de serial. La notícia ni bona ni dolenta (o al contrari) és que, després de diverses setmanes de pacient espera a l’ombra mentre el FC Barcelona es desgastava confiant en un gest del jugador que mai acabava d’arribar, el Reial Madrid ha decidit a la fi començar a moure’s per convertir aquests 10 dies de compte enrere en una partida de strip pòquer en la qual el perdedor corre el risc de quedar-se nu davant de la mirada de tot el futbol europeu. I el Barça és molt conscient que en aquesta partida no té les millors cartes. Ni de lluny.

L’última proposta del club blaugrana, cursada per escrit i airejada per la premsa, ni tan sols ha sigut presa en consideració pel PSG. La pretensió del Barça d’acollir en préstec (remunerat) el jugador durant dues temporades amb una clàusula de compra obligatòria no interessa el conjunt parisenc de propietat qatariana, que, a fi d’ajustar-se a les normes del 'fair play' financer, necessita ingressar diners per poder buscar al mercat un futbolista de primer nivell que cobreixi el buit de Neymar (les preferències de l’entrenador Thomas Tuchel apunten a l’argentí Paulo Dybala, per a qui la Juventus busca comprador).

Estratègia "incomprensible"

Però diners són justament el que el Barça no està en condicions d’oferir. De fet, en cap de les ofertes que ha fet arribar al club francès (basades en el canvi de jugadors més una quantitat addicional) ha superat els 40 milions d’euros, una xifra que fonts de l’entorn del PSG consideren “ridícula per a un traspàs d’aquest tipus”.El diari 'Le Parisien', considerat com el portaveu oficiós de la propietat de l’equip parisenc, ha arribat a dir que l’estratègia negociadora del Barça és “incomprensible” i que cada vegada que s’anuncia una nova “ofensiva barcelonista” per Neymar apareix una proposta “que en cas de ser acceptada faria aparèixer el PSG com un club d’incompetents”.

Amb la negociació en la via morta, totes les opcions blaugranes en l’operació Neymar passen per un pronunciament clar i inequívoc de l’astre brasiler en el sentit que només contempla tornar al Camp Nou; una declaració de barcelonisme que foragiti altres possibles pretendents i que obligui el PSG a flexibilitzar la seva actitud. És un gest que Ney es resisteix a fer perquè la seva prioritat és sortir de París i no vol tancar-se portes, de manera que es limita a deixar enigmàtics missatges en el seu compte d’Instagram. El més recent, una cita de Bob Marley: “El problema és que a la gent se l’odia quan és autèntica i se l’estima quan és falsa”.

Discreció absoluta

Notícies relacionades

I mentre el Barça espera una cançó de redempció que mai arriba, el Reial Madrid ha passat a l’acció. Florentino Pérez sap que en aquest assumpte el temps juga a favor dels seus interessos i, per això, s’ha espavilat fins ara amb discreció absoluta i s’ha ocupat de desmentir totes les informacions aparegudes sobre els moviments del club blanc darrere Neymar. Però les notícies en aquest sentit comencen a ser massa nombroses com per no cridar l’atenció.

Ahir mateix el diari 'Marca' va revelar que un emissari madridista havia viatjat a París per negociar amb el PSG i 'L’Équipe' va publicar que el club parisenc havia rebutjat una proposta del Reial Madrid, que oferia a Keylor Navas (un porter que interessa a Tuchel), Bale i James més 100 milions a canvi de l’estrella paulista. Florentino sap que les seves cartes són bones i confia que la insostenible situació de Neymar a París i l’animositat existent entre el PSG i el Barça s’aliïn per propiciar un desenllaç favorable als seus interessos. Queden 10 dies de partida.