EL MERCAT BLAUGRANA

Neymar fa olor de Barça

La cúpula blaugrana negocia a París la complexa tornada de l'astre brasiler, que s'allunya del Madrid

rpaniagua49382057 files  in this file photo taken on october 2  2018 paris sai190813212608

rpaniagua49382057 files in this file photo taken on october 2 2018 paris sai190813212608 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sembla només una qüestió de temps i de desgast, però el serial de Neymar apunta cap a un final vestit de blaugrana. Dos anys després de la seva marxa a canvi de 222 milions, l’astre s’acosta al Camp Nou. Fart de París i repudiat pels seguidors del seu equip, la seva continuïtat a França sembla impossible. ElBarça i el Madrid són les seves possibles destinacions en una telenovel·la que consumeix episodis cada dia. Al termòmetre actual la tornada a Catalunya és més calenta que el desembarcament a la capital d’Espanya, però encara queda camí per recórrer.

Aquest dilluns es va viure un capítol més d’unserial que no té data límit tret del2 de setembre, quan es tanca el mercat. Hauria d’acabar molt abans per la salut de tots, però tenint en compte els protagonistes, un desenllaç ràpid no és senzill. Les negociacions estan obertes i les parts hauran de cedir en les seves pretensions per arribar a l’acord.

Canvi d’escenari

Tot i que la directiva blaugrana ha transmès des de l’inici de l’estiu que Neymar no era ni de bon tros prioritari i que es jugava per la tranquil·litat, els moviments reflecteixen el contrari. Aquest dilluns, l’ofensiva pel brasiler va tenir un punt important amb el viatge a París del directiu Javier Bordas i el secretari tècnic Eric Abidal, que es van reunir amb Leonardo, director esportiu del PSG. El mitjancerAndré Curytambé hi va ser.

El PSG exigeix 100 milions més Coutinho i Semedo, mentre que el Barça no vol incloure el lusità i demana retardar el pagament

La trobada mostra un canvi d’escenari evident respecte al missatge original de la cúpula. És un pas endavant en tota regla a la recerca del complex fitxatge. La irrupció del Madrid, amb Florentino Pérez al capdavant, també ha influït en l’estratègia.

El president blanc veuria l’astre amb bons ulls, tot i que el seu veritable somni és Mbappé, mentre queZidane continua entossudit en Pogba. No sembla, per tant, que el club blanc es torni boig per Neymar, que també prefereix la via del Barça per retrobar-se amb Luis Suárez i Messi. Leo avalaria la tornada del seu col·lega.

Cimera sense acord

La cimera de París es va tancar sense acord. Era previsible. Es tractava, principalment, de posar les cartes sobre la taula, exposar les actituds i començar aquest estira-i-arronsa clàssic d’aquest tipus d’operacions mastodòntiques. El Barça ja ha invertit255 milions en fitxatges i n’ha ingressat 146 en vendes, així que no va sobrat de ‘cash’, just el que vol el PSG per desprendre’s de la seva estrella.

Els ultres del PSG demanen la marxa de Neymar a l’estrena de la Lliga contra el Nimes / EFE

Nasser al-Khelaïfi exigeix 100 milions més Coutinho i Semedo, mentre que el Barça proposa un intercanvi amb el brasiler com a primera opció i altres jugadors (Rakitic podria ser-ne un). El Barça demanaria retardar un any el pagament d’aquests 100 milions mitjançant una opció de compra obligatòria.

L’astre, a la platja

La proposta és insuficient per al PSG, que continuarà tensant la corda. La següent trobada podria ser entre dijous i divendres a Liverpool, on coincidiran Josep Maria Bartomeu i el xeic a l’assemblea de l’Associació Europea de Clubs.  

La voràgine no ha alterat massa els plans de Neymar, que es va relaxar aquest dimarts en una platja de l’Algarve, com reflecteix una foto penjada per un dels seus ‘toiss’, aquesta colla de personatges que el segueix per tot arreu. També tornarien a Barcelona, com el seu polèmic pare, un seguici insuportable que no beneficia el talentós futbolista.

Lesions decisives

Notícies relacionades

Neymar va marcar 105 gols en 186 partits amb el Barça, amb què va guanyar dues lligues, dues copes i una Champions. Les seves xifres al PSG són bones (58 partits, 52 gols), però les lesions el van deixar fora en els moments clau. El seu equip ho va notar. Amb Neymar sobre la gespa, el PSG va liderar el seu grup en la Champions 2017-18 per davant del Bayern i va plantar cara al Madrid al Bernabéu fins al penal regalat sobre Kroos. Sense el brasiler, va fracassar en la tornada.

Amb ‘Ney’, el seu equip va tornar a brillar la lligueta passada per davant del Liverpool, futur campió, que va guanyar a París amb gol del brasiler. A vuitens, sense Neymar, va arribar el ridícul davant del Manchester United amb error clamorós de Mbappé davant de De Gea inclòs. En dos Champions amb el PSG,el brasiler va sumar 11 gols en 13 partits. Suárez en va disputar 20 en el mateix període amb el Barça i només va aportar dos gols.