LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barça accelera la sortida de Coutinho

El club blaugrana accelera la marxa de l'astre brasiler, considerat ara el cinquè davanter de la plantilla

El Bayern valora una cessió mentre s'espera una resposta del PSG amb l'Inter com a última via de sortida

rpaniagua45661496 barcelona s brazilian midfielder philippe coutinho celebrate190812211800

rpaniagua45661496 barcelona s brazilian midfielder philippe coutinho celebrate190812211800 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Trobar un destí per a Philippe Coutinho s’ha convertit en l’objectiu prioritari del mercat blaugrana. Si la permanència d’un futbolista s’ha de mesurar pel seu rendiment és evident que el brasiler s’ha guanyat a pols la seva sortida. La seva temporada passada va resultar nefasta i ara se li busca encaix en algun gran d’Europa.

Tancat el mercat de la Premier, amb el Tottenham com a opció que no va arribar a fructificar, el Bayern de Munic i el París SG són les esperances del Barça per col·locar Coutinho. La Lliga italiana, ambl’Inter de Milà al capdavant, seria l’última via de sortida.

Cop d’efecte

Els contactes més concrets s’estan duent a terme amb l’entitat germànica, disposada a reforçar el seu equip després que marxessin referents com Ribéry i RobbenJames, propietat del Madrid, tampoc continua en una parcel·la ofensiva que comptarà amb Ivan Perisic, l’extrem croat procedent del’Inter. El Bayern també ha fitxat tres defenses (Lucas Hernández, Pavard i Friedl) i el jove punta Jann-Fiete Arp, de l’Hamburg. 

Coutinho, per davant d’Arturo Vidal i Arthur, en un entrenament / FCB

A més de Perisic, els bavaresos persegueixen un altre cop d’efecte per il·lusionar la seva afició després del fiasco a la Supercopa davant elDortmundLeroy Sané, del Manchester City, era el desig, però la seva greu lesió va frenar tot i l’opció Coutinho és suggeridora. Les negociacions amb el Barça estan obertes i s’han plantejat diverses fórmules, des deltraspàs fins a la cessió amb opció de compra, que sembla la més factible. El mercat alemany tanca el 2 de setembre. 

De més a menys

El jugador brasiler sap que ho té complicadíssim per ser important a l’onze de Valverde. No només ha sigut dels últims a incorporar-se per la Copa Amèrica, sinó que l’arribada de Griezmann i les bones maneres de Dembélé l’han convertit en el cinquè davanter, sense considerar la possible arribada de Neymar, cosa que descartaria totalment la seva continuïtat. 

Valverde dona instruccions a Coutinho en un partit del curs passat / JORDI COTRINA

El brasiler només va aportar 11 gols i 5 assistències en 54 partits la temporada passada

Coutinho ha perdut el suport de l’afició culer, que el va xiular en el comiat de la Lliga passada davant elGetafe. Fitxat el gener del 2018 per 120 milions més 40 en variables, el seu rendiment ha anat clarament de més a menys. En mig any va aportar 10 gols i 6 assistències en 22 partits. En l’últim curs va repetir números similars jugant més del doble: 11 gols i 5 assistències en 54 partits.

Més competència

Notícies relacionades

«VeigCoutinho com els altres. S’han de posar en forma perquè han arribat tard de la Copa Amèrica. L’any passat van ser importants, però ara hi ha més competència», va dir Valverde en el tancament de la gira americana. El tècnic va haver d’alinear brasiler en moltes cites la campanya passada per les lesions de Dembélé, però l’exjugador del Liverpool no li va tornar la confiança amb actuacions notables. Apàtic i sense punteria, va acabar passant desapercebut en els moments clau.

Coutinho celebra un gol amb la selecció brasilera en l’última Copa Amèrica / REUTERS

Al Brasil almenys va conquistar el títol amb la seva selecció, però tampoc va brillar com s’espera d’ell. El fitxatge més car de la història del Barça sap que no tindrà un paper rellevant si segueix aquest curs i la marxa al Bayern pot ser positiva per a totes les parts. El club blaugrana, mentrestant, espera resposta del PSG. El brasiler seria un dels implicats en la possible tornada de Neymar al Camp Nou.