LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barça s'il·lusiona amb un festival de gols davant del Nàpols

L'equip blaugrana convenç en el seu últim amistós i arriba llançat a l'inici de Lliga (0-4)

rpaniagua49403130 michigan 11 08 2019  fcb   napoles  fotografia de javi ferra190811011325

rpaniagua49403130 michigan 11 08 2019 fcb napoles fotografia de javi ferra190811011325

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Barça va tancar la pretemporada amb un triomf il·lusionant contra el Nàpols (0-4) que va servir per liquidar la gira pels EUA i afrontar amb il·lusió el compte enrere cap al començament de Lliga al San Mamés. Tot va sortir bé a MichiganGriezmann es va estrenar com a golejador, Luis Suárez va exhibir la seva voracitat amb un doblet i Démbélé va tancar la victòria. L'equip no va acusar l'absència de Messi i el trident va brillar en plena voràgine sobre la possible arribada de Neymar, pel que pugnen Barça i Madrid.

 Valverdenecessitava una victòria així en el cinquè amistós d'una pretemporada que no havia sigut excessivament brillant fins al duel de Michigan. Aquest dissabte no només van triomfar els golejadors, sinó també jugadors que venen per ser decisius en altres facetes. És el cas de Frenkie de Jong, que va completar una actuació excel·lent com a pivot defensiu en un onze molt més reconeixible que el de dimecres.

Griezmann ja marca

Amb Ter Stegen sota els pals, la defensa clarament titular i el trident ofensiu que iniciarà la Lliga a San Mamés, només el centre del camp podria patir novetats a Bilbao divendres que ve. De Jong va estar escortat per Sergi Roberto i Aleñá en una combinació que va funcionar bastant bé. Busquets i Rakitic, golejadors dimecres, es van quedar a la banqueta. Falta per veure si perdran la seva condició d'indiscutibles a la Lliga. 

L'equip va notar aquesta presència massiva de titulars. Si a l'anterior partit contra el Nàpols la posada en escena va ser bastant decebedora, aquesta vegada el Barça es va apropiar de la pilota des del primer moment, amb un ritme més convincent i la possessió com a eix del desenvolupament ofensiu. En aquesta missió va sobresortir De Jong, que va tornar a exhibir excel·lents detalls tècnics i de coneixement del joc. 

Festival blaugrana

 Griezmann, que es va estrenar finalment com a golejador, va començar més encertat. No ho va fer en el seu primer intent quan Suárez el va deixar en una posició immillorable, però va xutar massa creuat (m. 13). Hauria sigut el gol merescut per a un Barça que va mostrar una notable imatge al començament. Aquestes bones maneres no es van traduir en gols en un primer temps sense punteria. Dembélé, amb un xut fluix des de la frontal (m. 41), i Luis Suárez, amb un xut desviat a córner per Meret (m. 43), van protagonitzar aquests acostaments. 

Luis Suárez, autor de dos gols, ha iniciat el curs amb ganes de redimir-se

Notícies relacionades

L' infortuni va acabar després del descans. Valverde va mantenir l'onze i en la primera aproximació va arribar el premi. Griezmann va fallar només davant del porter en clar fora de joc i Suárez reblar sense problemes en el rebuig (m. 47). Va ser el començament del festival blaugrana, que es va saldar amb tres gols més en set minuts.

Griezmann va rematar a pler una passada d'Alba, Suárez va firmar el tercer amb un xut magnífic i Dembélé es va sumar a la festa abans del carrusel de canvis. Arthur, Arturo Vidal i Coutinho, els últims en arribar, es van estrenar amb tot decidit i Riqui Puig no va participar ni un minut.

Nàpols, 0; FC Barcelona, 4

<strong>Nàpols</strong>: Meret; Hysaj, Manolas, Chiriches, Ghoulam; Callejón, Allan, Elmas, Fabián Ruiz; Mertens, Verdi. També van jugar Insigne, Luperto, Zielinski, Mario Rui, Di Lorenzo i Gaetano.