BCN-París pont aeri

Countinho + 75 milions, la fórmula Bartomeu per fitxar Neymar

El president del Barça va voler canviar Neymar per Coutinho 'a pèl' i, ara, medita si afegir més milions o un jugador més (Umtiti, Dembélé i Rakitic)

marcosl48445516 brazil s footballer neymar  c  inside chopper  arrives with 190602184042

marcosl48445516 brazil s footballer neymar c inside chopper arrives with 190602184042 / MAURO PIMENTEL

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Si hi ha cas Neymar és a París. El pollastre, l’embolic, el problema, el tenen a París. El té la companyia Qatar Investment Authority, que va comprar el París Saint-Germain. El té Nasser al-Khelaïfi, l’executiu que l’emir de Qatar va posar al capdavant del PSG. El té el bo de Leonardo de Araujo, director esportiu del PSG, que ara ja diu que està disposat a vendre.

I és que tots els traspassos de les grans estrelles arrenquen en el mateix moment en què el crac es rebel·la. El cas Neymar va començar, en efecte, quan Ney no va acudir a la cita de dilluns amb el PSG. Poques hores després, Leonardo deia a ‘Le Parisiene’, el seu diari favorit, el seu portaveu, que passaven a escoltat ofertes, recordant el que els va costar (222 milions d’euros) i el contracte que té: tres anys més.

Esgotament i espera

El Barça, que tot i que Josep María Bartomeu ho negui en públic, simplement està esperant que el PSG es cansi de l’estrella brasilera, que se n’atipi, i accepti una bona oferta del Barça, amb la sort que Qatar Investment Authority no ha de presentar comptes a ningú, ni Al-Khelaïfi ha d’organitzar cap conferència de premsa per dir per quant ha venut el davanter brasiler.

El cas Neymar, de moment, existeix només a París, on temen haver de menjar-se'l si no el traspassen al Barça, que, d’altra banda, és l’únic club del món que s’ha interessat per ell. Perdó, ha sigut Ney qui s’ha tornat a interessar pel Barça, per Barcelona i qui li ha jurat a Messi, en diverses converses privades, que pensa canviar, que necessita canviar, que no té més remei que canviar i que vol aprofitar aquesta última oportunitat, si és que li arriba. Perquè ha sigut Messi qui, a més de suggerir la tornada del seu amic (Messi mai demana, suggereix a través de terceres persones i, després, valora l’operació), ha agafat de forma figurativa del pit a Neymar i li ha dit que, si torna, ha de canviar de vida.

Bojos per la música, serà que no

Al Barça, amb Antoine Griezmann fitxat, no estan, la veritat, bojos per la música. O el PSG l’hi ven per la fórmula que ofereixin els culers o se l’hauran de quedar. El Barça té enquestes entre els socis que, majoritàriament, no volen la tornada del traïdor Ney, el pare del qual encara manté una demanda per més de 40 milions contra el club. Bartomeu, i ja només Bartomeu, creu que l’operació és dificilíssima i que tot depèn del que estigui disposat a aguantar el PSG, ja que, segons ha pogut conèixer EL PERIÓDICO, Ney ja li ha dit al Barça que, sobre els diners que ell ha de guanyar, «no hi haurà problema», ja que està disposat a cobrar el mateix que cobrava en la seva primera etapa blaugrana.

Griezmann, en una concentració de la selecció francesa / getty images

Sí que és cert que l’operació, si s’acaba tancant, serà molt complexa, ja que el PSG ha rebutjat (mai de forma directa, però el Barça ja ho sap) la primera idea del Barça: canviar a pèl Ney, tremendament devaluat, per Coutinho, recentment ressorgit com a campió de la Copa Amèrica. 

Notícies relacionades

A partir d’aquesta proposta i sense que, des de la perspectiva blaugrana, hi hagi cas Neymar (cosa que no es creu ningú, tot i que l’operació encara estigui a les beceroles), el cert és que Barto està disposat a anar afegint milions, potser, fins als 75 si el traspàs s’acaba tancant amb la idea de Coutinho+diners.

Milions i futbolistes

No és descartable, de cap manera, que tant el PSG com el Barça vagin canviant milions per més jugadors. El soroll assenyala el francès Dembélé com el segon cromo a afegir a Coutinho. És a dir, Coutinho+Dembélé i, qui sap, si algun milió més. Però, per descomptat, no s’hauria de descartar que, en lloc de l’extrem, els noms a afegir (no els dos, un de sol) fossin el francès Samuel Umtiti o el croat Ivan Rakitic, que, com tothom sap, fa uns mesos va ser el primer escollit (en contra de l’opinió d’Ernesto Valverde) per alleugerir la nòmina de la plantilla blaugrana. 

La lesió que va apartar Neymar de la Copa Amèrica / EVARISTO SA (AFP)