CHAMPIONS FEMENINA

Una cita amb la història al Miniestadi

Lluís Cortés i les seves jugadores destaquen la importància de jugar el partit de tornada a un camp ple

jdomenech47845663 soccer football   women s champions league   semi final firs190421210215

jdomenech47845663 soccer football women s champions league semi final firs190421210215 / ANDREAS GEBERT

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet

Des de la seva estrena a la màxima competició continental, set anys enrere,el FC Barcelona ha vingut alimentant el somni de plantar-se a la final de la Champions. S’hi va quedar a prop fa dos anys, però en aquell temps la distància respecte als clubs francesos i alemanys que dominaven el futbol femení europeu era encara massa gran com per arribar a pensar de forma realista que el gran objectiu estava a l’abast d’un equip en construcció. La semifinal contra el PSG, dominada de cap a peus per les parisenques, va donar la mesura real del nivell d’unes i d’altres iva ensenyar a les blaugranes que calia continuar fent passosper acostar-se a l’elit.

“Ara tenim la maduresa que potser llavors ens faltava”, va destacar la portera Sandra Paños després de la victòria a domicili davant el Bayern de Munic que ha situat el Barça a les portes de la seva primera final europea. Creuar aquest llindar i ser presents al Ferencváros Stadium de Budapest el 18 de maig suposaria una fita històrica no només per a les jugadores blaugrana, sinó també per al futbol femení espanyol. Un tren que les futbolistes que dirigeix Lluís Cortés no volen deixar escapar. “Encara ens queda molt, però morirem per ser a la final”,va proclamar la mataronina Leila Ouahabi.

“S’han de polir matisos”

Malgrat la proximitat d’aquesta cita amb la història, el tècnic barcelonista va insistir en la necessitat de no deixar-se portar per la joia i centrar-se en els aspectes que s’han de millorar per assegurar la classificació. “De cara al partit de tornada s’han de polir matisos, perquè tot i que a elles [el Bayern] no els ha funcionat el que tenien previst, són un equip de molt pressupost i molt bones jugadores”,va apuntar Cortés, que es va mostrar satisfet d’haver pogut aconseguir un gol fora de casa i de no haver-ne encaixat cap: “Eren els dos requisits que ens havíem plantejat”.

Tant l’entrenador com les seves jugadores van posar molt èmfasi areclamar el recolzament de l’afició en el partit de tornada, que es jugarà al Miniestadi diumenge que ve al migdia. “Volem que el públic estigui con nosaltres, que es noti que juguem a casa –va declarar Cortés–. El ritme de venda d’entrades està sent molt alt i esperem el camp ple. Estem encantats de disputar el passi per a la final davant de la nostra gent”.

Rècord d’assistència

Notícies relacionades

Un Miniestadi atapeït, ambmés de 15.000 espectadors. Això és el que desitgen trobar-se el dia 28 les jugadores del Barça, que ahir van disputar el seu partit a les instal·lacions del Bayern davant de poc més de 2.000 persones. En canvi, al Groupama Stadium de Lió,el duel entre l’Olympique i el Chelsea batia el rècord d’assistència en una eliminatòriade la Champions al congregar 22.911 aficionats.

“Som més a prop que mai i volem afrontar la tornada a casa amb el camp ple. Que la gent vingui, animi i disfruti”, va assenyalar la capitana Vicky Losada. “Necessitem que s’ompli l’estadi, que la gent estigui amb nosaltres”, va insistir Leila Ouahabi. “La gent que vingui al Mini viurà una festa enorme, una cosa històrica”, va rematar Sandra Paños.      

Temes:

Champions