LES REACCIONS

Valverde: «Encara queda molt camí»

Rubi evita parlar d'alarmes i celebra els 21 punts que ha sumat l'Espanyol

GRAF3876. CORNELLÀ-EL PRAT DEL LLOBREGAT (BARCELONA), 08/12/2018.- El entrenador del FC Barcelona Ernesto Valverde (d) habla con el cuarto árbitro, durante el partido correspondiente a la decimoquinta jornada de LaLiga Santander que RCD Espanyol y FC Barcelona disputan hoy en el estadio de Cornellà-El Prat. EFE/Quique García

GRAF3876. CORNELLÀ-EL PRAT DEL LLOBREGAT (BARCELONA), 08/12/2018.- El entrenador del FC Barcelona Ernesto Valverde (d) habla con el cuarto árbitro, durante el partido correspondiente a la decimoquinta jornada de LaLiga Santander que RCD Espanyol y FC Barcelona disputan hoy en el estadio de Cornellà-El Prat. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

PerRubi, els 21 punts que ha sumat l’Espanyol són com aigua beneita. Per a Valverde encara no és època de cantar victòria perquè en aquesta Lliga tan i tan igualada, molt més que en campanyes precedents, els tres punts se sumen a base de sacrifici i costa un munt d’esforç aconseguir-los en qualsevol camp i el de Cornellà no havia de ser diferent. “Encara queda molt camí”.  I no li falta raó al tècnic blaugrana i exentrenador blanc-i-blau.

El Barça va jugar molt millor en el primer temps, segons paraules del seu tècnic. L’Espanyol va sucumbir a pilota parada, segons reflexió del seu entrenador. Un, de blaugrana, pronunciava paraules aliades amb la felicitat mentre que a Rubi no li quedava més remei que assumir la quarta derrota consecutiva del seu equip. “Esperava alguna cosa més, però a pilota aturada ens han desmuntat. L’única alarma que tenim és que hem sumat 21 punts i és molt difícil fer-ho i més estar a dalt després de jugar davant de rivals tan complicats”. Així tractava Rubi de consolar l’afició periquita, desolada per la derrota en el derbi.

Sense treure pit

Valverde, en canvi, respirava tot i que tampoc volia treure pit per la victòria malgrat ser “sobrada”. “Això de no patir en un partit només serveix en els últims minuts quan vas guanyant amb prou marge. Aquest era un partit molt important perquè aquí costa molt guanyar. Aquí vam perdre la temporada passada, a la Copa, el primer partit, i perquè fins que va venir a jugar el Girona ells havien guanyat tots els partits disputats a casa”.

El Barça va sortir victoriós del derbi a Cornellà, sense les polèmiques de passades campanyes i amb una nova actuació de Dembélé, un jugador que s’ha recuperat després d’aquella gastroenteritis de fa unes setmanes que va enterbolir el seu inici de temporada. “Esperem molt de Dembélé perquè és un jugador que ens pot donar moltes coses. El necessitem, però no només a ell, si no a tots, ja que també són necessaris futbolistes com Denis Suárez o Aleñá”, va justificar el tècnic blaugrana.

Més protagonistes

Notícies relacionades

També es va alegrar que ahir a la nit a Cornellà no creessin al Barça tantes ocasions com en partits precedents i que, per fi, haguessin aconseguit una cosa per la qual venen lluitant aquesta temporada i que tant els estava costant. Aconseguir que els contrincants arribessin poc als voltants de la porteria de Ter Stegen. “Estem molt contents –va dir feliç–. Els hem pressionat i hem creat ocasions que justifiquen el resultat aconseguit”. En canvi, Rubi va reconèixer l’“alt nivell” del rival. “Per guanyar el Barça t’ha de sortir un partit perfecte”. I en aquesta ocasió, per a desgràcia de l’Espanyol no va ser així.

Sergio Busquets, per la seva part, va destacar també el primer gran temps jugat pels blaugrana. “El sistema de l’Espanyol és semblant al nostre, però nosaltres, en línies generals, ho vam fer molt bé”. Per contra, Óscar Duarte lamenta la derrota dels seus tot i que amb orgull. “Me’n vaig orgullós dels meus companys. Ara el que hem de fer és aixecar el cap i seguir endavant. No hi ha cap alarma tot i que hem de continuar treballant perquè fins fa poc estàvem molt bé i ara hem de mirar cap al futur”.