el duel del wanda

Valverde: «Haurem d'oferir la millor versió davant de l'Atlètic»

L'entrenador confia que el Barça rendeixi i guanyi com ho ha fet fins ara davant dels rivals més compromesos

jdomenech45722560 sant joan despi     02 11 2018    deportes    valverde mira 181123174947

jdomenech45722560 sant joan despi 02 11 2018 deportes valverde mira 181123174947 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El Barça ha golejat el Madrid, ha vençut l’Inter, el Tottenham i el PSV en la Champions, però ha perdut amb el Betis i el Leganés i ha empatat amb el Girona. "És una realitat que tenim més problemes en partits que la gent pensa que, en teoria són més senzills", admetia Ernesto Valverde, reconeixent la creu de la imatge que dona l’equip en determinats partits. Però aquest dissabte s’enfronta a l’Atlètic, que pertany al primer grup, i l’entrenador blaugrana confia que els seus homes recuperin el bon comportament que demostren en les grans cites.

"Haurem d’ oferir la millor versió", assumeix Valverde, perquè el Barça sumi els tres punts d’un partit "molt, molt important". La rellevància del duel no es limita al fet que és davant un rival directe pel títol, sinó que el vigent campió ha perdut l’avantatge  que tenia al capdavant de la taula i no pot fallar més, si no vol perdre el privilegi del liderat.

Pressió per començar

Valverde sap, o intueix, com jugarà l’Atlètic de Simeone. Més o menys igual que sempre. "Amb una pressió molt alta en l’inici del primer i el segon temps", abans de refugiar-se en defensa per sortir al contraatac. El Barça tampoc abandonarà el seu estil habitual d’intentar tenir el domini del joc. "Haurem de ser previnguts perquè tenen jugadors que van molt bé a l’espai i són molt forts a pilota parada", va analitzar.

El que no sap Valverde, encara, abans d’entrar per les portes del Wanda Metropolitano, és si presentarà l’alineació desitjada. Philippe Coutinho Samuel Umtiti tornen de les seves lesions musculars i Arthur i Arturo Vidal, dos titulars, han jugat dos partits amb les respectives seleccions. "Ho tindré en compte", va reconèixer.

"Aquesta Lliga està molt comprimida a la part alta, està més oberta que mai. Ens hem deixat punts pel camí que havíem d’haver guanyat"

També està suspens la participaciód’Ousmane Dembélé, de qui "es parla molt, excessivament, perquè hi ha hagut molt temps lliure". Però Valverde no vol parlar més que per insistir que espera que flueixi "el talent innat tant tècnic com físic" que té el jove davanter francès. "En aquest club hi ha molta pressió per a ell, per a l’entrenador i per a tothom".

La final de la Champions

Notícies relacionades

A Valverde li van preguntar si firmaria perdre aquest dissabte a canvi de tenir garantida la segona visita al Wanda l’1 de juny, a la final de la Champions. "¡És clar que no! ¿Qui firmaria això?", va respondre el tècnic sobre un supòsit que no garanteix res. Tampoc està assegurat que l’Atlètic sigui més vulnerable sense els centrals titulars lesionats (Giménez i Godín).

"Aquesta Lliga està molt comprimida a la part alta, està més oberta que mai. Ens hem deixat punts pel camí que havíem d’haver guanyat", va dir Valverde dolgut.