FUTBOL SOLIDARI

La Fundació Barça treballarà en la integració de menors immigrants

El programa de l'entitat blaugrana per als refugiats ha ajudat 14.000 joves el seu primer any

zentauroepp45893127 barcelona 14 11 2018 lilian thuram presenta l informe d aval181114191312

zentauroepp45893127 barcelona 14 11 2018 lilian thuram presenta l informe d aval181114191312 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fundació Barça ha arribat a un acord amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per treballar conjuntament en la integració de menors migrants arribats a Catalunya sense acompanyament familiar ni referents adults. L'entitat vinculada al club blaugrana ajudarà aquest col·lectiu especialment vulnerable a través de l’aplicació del seu programa FutbolNet, un projecte que utilitza l'esport i el potencial de la marca Barça per oferir una tutela educativa, social i afectiva als menors. La previsió és que en un termini d'un o dos mesos, quan conclogui el procés de formació dels educadors, uns 200 joves d'una vintena de centres de primera acollida de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) puguin començar a beneficiar-se de les activitats desplegades en el marc d'aquesta iniciativa.

Dels bons resultats del projecte FutbolNet dona fe l’informe d'avaluació del programa de la Fundació Barça per als refugiats que s'ha presentat aquest dimecres a les instal·lacions del club. Un programa que al llarg de l'últim any s'ha desenvolupat en 19 ubicacions diferents del Líban, Grècia i Itàlia –incloent-hi camps de refugiats, centres d'acolliment de menors no acompanyats, escoles i entorns municipals–, de què s'han beneficiat més de 14.000 nens i adolescents i en què s'han pogut invertir uns 6 milions d'euros gràcies a les aportacions de la Fundació Stavros Niarchos.

L'informe, elaborat per dues consultories independents, constata, entre altres resultats, que la majoria dels joves que han participat en les sessions de FutbolNet han guanyat en benestar emocional, han reduït el sentiment de por, han augmentat la seva socialització i han vist reforçada la seva autoestima.

Un tret "intrínsec" del club

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, va destacar que l'acció solidària és "intrínseca" al caràcter del club i va subratllar que les actuacions per garantir el benestar emocional dels menors migrants i per prevenir possibles conductes delictives són avui necessàries, en bona mesura, perquè, com a societat, no "ens hem sabut anticipar en l'acollida".

En l'acte, al qual van assistir, entre d'altres, el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani; la directora general de la Fundació Barça, Maria Vallès, i representants de Creu Roja, d'Open Arms i de Casa Nostra Casa Vostra, hi va participar també Lilian Thuram, exfutbolista de passat blaugrana que ha col·laborat amb FutbolNet i ha viatjat al Líban per conèixer els joves que prenen part en el programa. "Gràcies a això –va assenyalar–, he pogut certificar que el futbol pot canviar vides. A través de projectes com aquest es demostra que el lema 'més que un club' és una realitat. Espero que altres clubs i altres persones segueixin l'exemple del Barça i entre tots puguem canviar el concepte que molts tenen dels refugiats". 

Notícies relacionades