"ÉS EL MILLOR, VA A DOBLE VELOCITAT"

Spalletti: "La samarreta de Messi és la que demanen tots els 'bambini' que somien ser jugadors"

El tècnic italià admet que s'enfronta al veritable desafiament de "saber on és l'Inter"

marcosl45732694 soccer football   serie a   inter milan v genoa   san siro  181105123750

marcosl45732694 soccer football serie a inter milan v genoa san siro 181105123750 / STEFANO RELLANDINI

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

"El Barça ha sigut una referència, és una referència de tots els entrenadors. I no, no parlo només de futbol. És una referència de tots els esports". Luciano Spalletti, el tècnic de l’Inter, està enamorat del "joc" i, sobretot, de la filosofia que desprèn l’equip de Valverde. I, per descomptat, de Messi. "La samarreta de Messi és la que demanen tots els ‘bambini’ que somien ser jugadors. És el millor, va a doble velocitat", ha dit l’entrenador italià. "És possible que el Barça sigui l’equip més fort de la Champions. És fortíssim".

"Podem jugar contra tothom. Som aquí, ho estem fent bé, tant en joc [l’Inter encadena set victòries en la Serie A i ocupa el segon lloc a sis punts de la Juventus, el líder] com en resultats. Això ens reforça. És l’ocasió per saber si estem al mateix nivell que el Barça", ha recordat Spalletti, que imagina un partit amb Messi, tot i que l’argentí encara no hagi rebut l’alta mèdica. "Si no fem la pressió de manera correcta, tindrem problemes", ha advertit el tècnic italià.

"Fins i tot quan no hi ha el Leo, el joc del Barça és òptim. Però Messi és la cirereta, tot i que l’escola que porten durant anys és la veritable força del club" (Spalletti)

"La preocupació augmenta amb Messi, això és clar. Augmenta la sensació d’imprevisibilitat, però la nostra estructura no canvia, no marcarem a l’home", ha precisat l’entrenador de l’Inter. "El Barça és un exemple, un model a seguir", ha afegit després, continuant amb el seu inacabable catàleg d’elogis cap a la filosofia blaugrana. "Fins i tot quan no hi ha el Leo, el joc del Barcelona és òptim. Però Messi és la cirereta, tot i que l’escola que porten durant anys és la veritable força del club".

"Quan es parla del Barcelona es parla del nivell més alt de dificultat que un es pot trobar” (Spalletti)

"Els grans jugadors juguen a dos tocs per donar més velocitat a la pilota. Ell ho pot fer en dos o en quatre perquè la seva velocitat d’execució i la seva velocitat de pensament és el doble", ha remarcat Spalletti, recordant que Messi "porta dins tota l’escola del Barça, el raonament que s’ha treballat durant tants i tants anys. Això és el que dona força a aquest club per ser un dels més forts del món".

A propòsit de Rafinha

Notícies relacionades

Per això, el desafiament que afronta l’Inter. "Quan es parla del Barcelona es parla del nivell més alt de dificultat que un es pot trobar". Per això no es refia de res. "Encara ens hem de guanyar la classificació", ha precisat recordant que l’Inter té sis punts, però que el grup continua obert. "Seríem feliços de passar com a segons de grup".

Després, Spalletti ha explicat que li hauria encantat quedar-se amb Rafinha, però que no va poder ser per culpa “del preu” que demanava el Barcelona. "No ens el vam poder quedar. Fa 25 anys que estic en aquesta feina, sé que es diuen moltes coses. Rafinha és un gran jugador i una persona espectacular, pot ser un element important d’un equip que vol tenir la pilota", ha reconegut el tècnic de l’Inter. "Però ell ara juga al Barça i l’únic que intentarà és fer-nos un gol com ja ens va fer al Camp Nou".

Temes:

Champions Messi