LA VISITA A VALLECAS

Valverde, contra la 'síndrome de Leganés'

El tècnic blaugrana avisa que la derrota a Butarque és "una referència" i una lliçó de cara al partit contra el Rayo Vallecano

zentauroepp45722499 sant joan despi     02 11 2018    deportes     ernesto   val181102175545

zentauroepp45722499 sant joan despi 02 11 2018 deportes ernesto val181102175545 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de superar amb nota els tres exigents compromisos de la primera setmana sense Leo Messi (el Sevilla, l’Inter i el Reial Madrid) i de complir sense més en l’enutjós tràmit del partit de Copa a Lleó, el Barça torna aquest dissabte a l’acció contra el Rayo Vallecano (20.45 hores), un rival que ocupa la penúltima posició de la taula i que necessita els punts com l'aire que respiren. L’escenari inquietaErnesto Valverde, que no necessita remuntar-se gaire enrere per trobar un partit de característiques similars que va acabar amb un resultat ominós per al seu equip. "La derrota contra el Leganés és una referència per a nosaltres, sense cap dubte –admet el tècnic blaugrana. Aquests partits ens serveixen per aprendre, i ara no podem cometre el mateix error".

El clima de bonança que regna el Camp Nou després de la maneta al Madrid és molt convenient perquè el quadro tècnic pugui treballar sense pressions, però també té les seves contraindicacions. I Valverde ho sap. "En la calma, contra equips que a priori no eren tan forts com els de la setmana passada, és on hem tinguts més problemes. No podem pensar si el rival és més o menys, perquè per a nosaltres el rival sempre és més. I els tres punts contra el Rayo valen el mateix que els del dia del Madrid".

Premi per a Aleñá

Com era previsible, en la llista de convocats per viatjar a Vallecas hi torna a haver tots els pesos pesants de la plantilla que van poder descansar contra la Cultural Lleonesa. En canvi, es queden fora Malcom, Denis Suárez i Munir, després del fluix partit que van fer al Regne de Lleó. I entren el central del filial Chumi i Carles Aleñá, que dimecres va destacar enmig de l’atonia general amb una demostració de personalitat, ambició i criteri futbolístic. Valverde ha volgut recompensar el bon treball del de Mataró i així ho ha reconegut ell mateix: "La llista és un missatge per a Aleñá, que ho està fent bé i penso que ens pot ajudar."

Notícies relacionades

Molt diferent és la situació d’Ousmane Dembélé, que contra la Cultural va tenir una actuació mediocre i al qual el tècnic blaugrana ha volgut tornar a donar un toc d’atenció en públic per demanar-li més intensitat en la pressió, quan el contrari té la pilota. "Una cosa que ha de millorar és la recuperació després de perdre [la pilota]. Als jugadors que venen de fora normalment els costa més, però és una cosa que ens dona resultat i hi hem de treballar".

Valverde s’ha mostrat en qualsevol cas molt complagut amb "el pas endavant en tots els sentits" que ha fet l’equip per minimitzar l’impacte de l’absència de Leo Messi. El Txingurri opina que encara "és aviat" per fer càbales sobre quan es pot produir la reaparició del capità, però no ha descartat que es pugui escurçar el termini de recuperació. "El que volem és que es recuperi bé. Però si està bé demà, serem més forts. És clar que hem de mantenir el bloc i el sentit d’equip, però ell ens dona un factor diferencial i ens fa millors".