LA RESSACA DEL 5-1

Jordi Alba i Sergi Roberto, missatges des de les bandes

Els laterals blaugrana van aprofitar el clàssic per reivindicar-se de la millor manera davant Luis Enrique i Lopetegui

zentauroepp45602209 barcelona s spanish defender jordi alba celebrates after sco181029200321

zentauroepp45602209 barcelona s spanish defender jordi alba celebrates after sco181029200321 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per l’esquerra, Jordi Alba. El futbolista de l’Hospitalet, a qui Luis Enrique continua tancant les portes de la selecció, va governar a plaer des de la seva banda la primera part del clàssic, es va menjar Bale, va servir a Coutinho el primer gol del Barça i va participar de forma decisiva en la jugada del penal que va donar origen al segon. Per la dreta, Sergi Roberto. El de Reus, que es va quedar sense anar al Mundial per decisió de Lopetegui, va rendir amb notable alt en dues posicions diferents, va desxifrar a la perfecció el canvi de guió proposat pels blancs en el segon temps i va assistir a Luis Suárez en els dos gols que van decantar el partit del costat blaugrana. Els dos laterals tenien causes pendents. I els dos es van reivindicar amb una gran actuació en el millor escenari.

"Espero que Lucho rectifiqui i porti a Jordi Alba a la selecció", va declarar Gerard Piqué després del partit. És una opinió compartida per nombrosos jugadors i tècnics a dins i a fora del vestidor blaugrana, tot i que no pocs aficionats barcelonistes consideren que el menysteniment del seleccionador resulta una benedicció per al seu equip. La temporada del lateral està sent extraordinària. Sense el desgast afegit dels compromisos internacionals, Alba ha pogut jugar tots els minuts de les tres competicions que ha disputat el Barça (Lliga, Champions i Supercopa d’Espanya) amb l’excepció del partit de Leganés, que va començar a la banqueta per saltar al camp en els últims 20 minuts (ha sigut l’única derrota del quadro de Valverde en el que va de curs).

Apunts des de Wolverhampton

Notícies relacionades

Luis Enrique no va acudir al Camp Nou, però sí que ho va fer el seu segon, Robert Moreno. I Alba li va donar arguments per omplir diversos fulls de llibreta. El de l’Hospitalet va brindar contra el Madrid una lliçó magistral de com juga un carriler modern, demostrant que a més de saber arribar s’ha de saber què fer quan arribes (la passada a Coutinho en el primer gol va ser la seva sisena assistència en aquesta temporada). Pel bé de Luis Enrique i de la selecció, convé desitjar que Jonny Ottoalmenys estigués prenent apunts des de Wolverhampton.

També Sergi Roberto tenia diumenge motius per exigir un desgreuge. Aquest estiu Lopetegui el va deixar fora de la convocatòria per al Mundial de Rússia i va preferir incloure al seu lloc a Álvaro Odriozola, que en 10 jornades de Lliga ha jugat dos partits i mig. El reusenc li va tornar el greuge amb un partit rodó: va desbordar el Madrid amb els seus llargs recorreguts, va prendre decisions sempre encertades i va completar dues passades de gol. Ja porta cinc assistències en els set clàssics, en els quals ha partit com a titular (les cinc han tingut el mateix beneficiari: Luis Suárez). No és estrany, doncs, que al final del partit comentés: "Tant de bo hagués durat una mica més".