ENFONSAMENT MADRIDISTA

El VAR se celebra

Els gestos de l'àrbitre per indicar que revisaria el penal de Varane a Suárez van ser festejats pel Camp Nou com l'avantsala del gol

Suárez firma l'acomiadament de Lopetegui amb els tres gols en un altre clàssic històric, aquest per molts motius

jdomenech45662600 barcelona  28 10 2018   deportes             luis suarez de 181028180600

jdomenech45662600 barcelona 28 10 2018 deportes luis suarez de 181028180600 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un clàssic històric. Després de vuitanta i escaig anys de duels de tots els colors, encara hi ha marge perquè hi hagi partits únics. Perquè hi hagi una primera vegada. Que ho va ser per a Lenglet i Arthur. Per a Lautaro, el tercer fill de Suárez, que va tenir el seu gol dormint al bressol. Per a Courtois. Per a Arturo Vidal, que es va reencarnar en Iván Iglesias (93-94), en Jeffren Suárez (10-11), autors de la mà endossada al Madrid. Per al VAR, que es va estrenar en la cita màxima de la Lliga. Perquè els culers celebrin mig gol abans que celebrar-ne un de sencer.

No va ser històric per la maneta. Per la manotada que acomiadarà el pobre Julen Lopetegui, la situació del qual és insalvable. Mai li va anar bé el Camp Nou. Ni tan sols com a barcelonista en la seva etapa com a porter. L’entrenador del Madrid va reviure tots els malsons en el 5-1, que el condemna sense misericòrdia pel pobre paper, pobríssim, dels seus jugadors, que van sortir al camp amb la derrota pintada a la cara.

El penal històric

Era una d’aquestes jugades que servien per discutir tota la setmana. Un penal que era o no era segons la ullera que un es posés. Dels que se n’han vist vist desenes, reals i ficticis. Veritables o imaginats. Al Camp Nou i a l’àrea del Madrid, un penal claríssim, van bramar els 93.265 espectadors (menys sis centenars d’aficionats blancs). El d’ahir va ser històric. Luis Suárez, que estrany, ajagut a terra queixant-se del turmell mentre la jugada continuava viva fins que es va perdre fora. Els barcelonistes es van arremolinar al voltant de Sánchez Martínez, res nou, reclamant, com sempre van fer, que rectifiqués, que en demanés la revisió, oblidant que això no serveix de res.

Coutinho i Suárez celebren el primer gol blaugrana. / JORDI COTRINA

Ara, coses de la modernitat, l’àrbitre només fa cas d’un altre àrbitre. Al que és a la sala de revisió. I hi havia, quines coses, Hernández Hernández, el que havia dirigit l’últim clàssic (sense VAR): el de l’expulsió de Sergi Roberto, a qui li van caure quatre partits per una manotada a Marcelo. Recordat també pel flagrant gol del camp del Betis que no va veure, potser una de les espoletes que van induir els caps del gremi a instaurar un mètode per reduir errors i injustícies.

Sánchez Martínez es va emportar el dit a l’orella. Primera alegria. Sánchez Martínez se’n va corrent a mirar la tele. Mig gol celebren els culers, que es conformaran amb la simple revisió, convençuts que l’àrbitre rectificarà el que pot ser “un error clar i manifest”, condició principal perquè es rebobinin les imatges.

Va tornar l’àrbitre al camp assenyalant des de 50 metres una cosa que podia ser tant penal com servei de porteria. Però el Camp Nou va esclatar abans que Suárez batés Courtois i donés motius justificats per xisclar.

Ramos, sense ànims

Ningú del Madrid va protestar. Ni Sergio Ramos, el primer que salta sempre a assetjar qualsevol àrbitre. No li quedava ànim. Poc geni tenia al començar, gastat en una entrada per darrere a Rafinha. La mala setmana continuava. Agreujant-se fins a límits insostenibles.

Notícies relacionades

El VAR canviarà la història del Madrid d’ara endavant. Cap motiu té el club blanc per celebrar la tecnologia. No para de donar-li disgustos. Les càmeres van denunciar que sí, que hi va haver un penal en contra que l’àrbitre no assenyalava. Igual que la setmana passada, en la punyent derrota contra elLlevant. El VAR va convertir en penal unes mans que l’àrbitre assenyalava fora de l’àrea i el VAR va anul·lar un gol del Madrid que l’àrbitre donava per bo.

Suárez va agafar la pilota i una hora després se la va emportar a casa. Va marcar el penal. Va marcar un triplet. Va firmar l’acomiadament de Lopetegui. Història.