EL CLÀSSIC

El duel ja es juga a Twitter

Els perfils més enginyosos de la xarxa fan comptes sobre el Barcelona - Reial Madrid més igualat dels últims anys

7
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El futbol ha canviat. I amb ell, la manera de seguir-lo. Hem passat del transistor enganxat a l’orella, de les hores de Carrusel interminables i les tertúlies postpartit a l’aquí i ara. Veure futbol ja no és només veure’l, sinó comentar-lo amb el món, saber què pensa Twitter i provar d’enviar el missatge més creatiu del moment. Internet s’ha convertit en el millor (o pitjor, segons qui ho miri) aliat del futbol modern. En la finestra perfecta per crear estats d’opinió sense la necessitat d’una gran plataforma. I ara que s’acosta un dels clàssics més estranys i ajustats dels últims temps, les ments dels perfils més enginyosos de la xarxa han començat a fer comptes sobre què pot passar diumenge al Camp Nou. I no hi ha qui els posi d’acord.

Les tendències de blancs i blaugrana han desestabilitzat l’estatus quo de la lliga i s’han carregat qualsevol pronòstic possible. Ningú s’atreveix a posar la mà al foc pel seu equip, tot i que el cor, sempre feble, els fa apostar pels seus. “Amb el cor et diria que el partit acabarà 3 – 0, amb el cap 2 – 1”, diu @Don_Iniestazo després de la victòria a Champions del Barça de Valverde (per a ell, cada vegada més,  el Barça d’Arthur). I @quillobarrios afegeix: “Crec que guanyaran 2 -1 els blaugrana, tot i que desitjo equivocar-me”. La victòria dels catalans sembla òbvia entre culers i madridistes, tot i que n’hi ha que analitzant fredament i tàcticament el futbol, aposten per la igualada.

Aquest és el cas de @albertortega, que es presenta com un negat per als pronòstics. El seu fort és analitzar el joc, les tendències i els equips. I ho té clar: “Els clàssics es caracteritzen per ser imprevisibles. Per això aposto per un partit amb gols, malgrat la mala ratxa del Reial Madrid de cara a porteria. Diguem un 2 -2”. Amb l’estadística en mà, @FranMartinez avala l’aposta d’Albert. “Podria ser la primera vegada en la història que el Madrid puntua en quatre clàssics seguits de Lliga al Camp Nou (1-2 en 2015/16, 1-1 en 2016/17, 2-2 en 2017/18 i aquest), per la qual cosa espero una trobada vibrant i amb gols, ja que fa 8 anys que un equip no es queda sense anotar en un clàssic a Barcelona. Des d’aquell 5-0 del Barça de Guardiola al Madrid de Mourinho, tant culers com blancs han anotat en tots els clàssics de lliga al feu blaugrana”, argumenta.

Els dubtes, això rai

En el que tots coincideixen és que un clàssic no entén de dinàmiques, i molt menys de dubtes; ja que com diu @_futbolero_ “un Barça – Madrid és un partit diferent en què no importa com arribin els equips. L’ambient i la motivació que suposa l’enfrontament per a jugadors i aficionats és l’antídot perfecte per a les males ratxes. I sent el futbol un esport tan emocional, @AlbertOrtega creu que el partit de diumenge“és un moment fantàstic per refer-se”.Perquè “l’impuls que suposaria una victòria per al club de la capital seria tremend, d’aquelles que rellancen una temporada (així que sí, podria salvar Lopetegui, però també acabar d’enfonsar-lo)”.

@GorkaErviti no pot estar més d’acord. “És una oportunitat especial perquè els dos equips puguin dissipar dubtes i establir un punt d’inflexió. Per al Madrid, guanyar l’etern rival seria un bàlsam. Per al Barça, poder fer un bon partit sense Messi aportaria prou confiança per afrontar les setmanes venidores”.

 Sense Messi ni Cristiano

Perquè sí, una de claus del partit serà l’absència de l’astre argentí. Però també la de Cristiano. Tots dos han eclipsat l’atenció mediàtica i futbolística dels últims clàssics i la seva absència serà present al Camp Nou. “La falta de les dues màximes estrelles de l’última dècada fa que el clàssic perdi expectació, però és el moment idoni perquè altres assumeixin el paper de líder”, argumenta @albertotega, que té clar qui ha d’assumir aquest rol a Barcelona. “Luis Suárez i Coutinho han de fer un pas al capdavant. L’uruguaià haurà d’assumir responsabilitat mentre el brasiler s’encarrega d’omplir la ‘zona Messi’ –si finalment Rafinha no juga– i aportar tant l’últim passi com l’amenaça al caire de l’àrea. Una altra opció interessant seria col·locar Ousmane Dembélé a la banda dreta perquè el francès sumés enganxada, amenaça a l’espai i velocitat al contraatac”.

Com explica l’analista, “la baixa de Messi és terrible per alBarcelona  i una benedicció per al Reial Madrid”. Així ho confirmen les estadístiques de Fran Martínez: “En el s. XXI, quan Messi va ser convocat, el Barcelona va vèncer 8 dels seus 18 partits al Camp Nou contra el Madrid. Quan Messi no va ser a la convocatòria, l’equip blaugrana no va sumar cap victòria en sis partits. Dades que deixen constància de la repercussió de l’argentí”. Tot i que, si falla l’estadística, bons són el record i la fe. I un madridista com @RealGomezRM no oblida quel’últim clàssic sense Messi ni Cristiano va acabar amb victòria blanca després d’un golàs de Baptista.

Un clàssic sempre serà un clàssic

Sense Leo i CR7 qualsevol diria que el partit de diumenge no és més que un enfrontament de lliga. Però a Twitter quedaria en l’oblit. Perquè si en alguna cosa s’assembla el clàssic a les xarxes és que tots dos desprenen emoció. I no hi ha dubte que el partit del Camp Nou encendrà Internet. Ho farà perquè, com diu @Captain_Baul, “el clàssic pot perdre cartell, però no emoció”. I no hi ha ningú que l’hi repliqui. @Don_Iniestazo recorda que un Barça –  Madrid sempre ha estat marcat per l’ambició de conquistar el tron mundial, i que aquest no serà diferent, @quillobarrios el resumeix amb un “essència = emoció” i @RealGomezRM no dubta, “un clàssic sempre serà un clàssic”.

Passi el que passi, @_moroncito_, que creu que “no poder veure a Messi és tan pecat com veure Cervantes cometre un error ortogràfic”, recorda que les rialles estaran assegurades. Perquè “no podrem veure Serresiete demanant penal en vista de qualsevol lleu contacte però almenys tindrem Benzema i Luis Suárez per divertir-nos mentre fallen deu ocasions seguides”.

Notícies relacionades

Més enllà de les bromes, el futbol i les banquetes acabaran per decidir un clàssic en què per primera vegada en molt temps els madridistes intentaran arrabassar-li la possessió als catalans. “L’equip que tingui la pilota sempre tindrà avantatge”, explica @_futbolero_. I afegeix: “A cap dels dos equips els convé un partit boig d’anada i tornada, sobretot al Barça, que està menys acostumat a aquest tipus de partits.” D’allà que la defensa sigui una de les claus del clàssic. Almenys per a @Don_Iniestazo. “Fa diverses jornades que els dos equips encaixen i deixar la porteria a zero serà un factor important. Ter Stegen arriba en un moment imperial, i Courtois deixant alguns dubtes d’altra banda, el Madrid a dalt amb l’enganxada justa, i no sembla que en el clàssic li donin la volta a l’assumpte”, sentencia el culer.

Però @AlbertOrtega li replica.“Isco, Ceballos, Benzema, Marcelo, Ramos, Kroos, Modric...el RM té arguments per plantar-se a la gespa del Camp Nou i dominar el partit al seu aire atesa la baixa del 10 celeste. Pot fer molt mal a uns Busquets i Piqué que no passen pel seu millor moment futbolístic”. En el que tots coincideixen és en la sentència Julenque, que, com diria @_moroncito_, “té menys futur que la carrera de Fraçois Gallardo”. El tècnic madridista necessita un miracle per salvar la seva continuïtat. Però mentre això passa, Twitter aposta per disfrutar del futbol. Per disfrutar del clàssic.