El Barça femení tomba el mur de l'Espanyol (0-3)

Un autogol d'Inés aplana el camí de les blaugranes després d'una primera meitat molt competida

derbi

derbi

1
José María Expósito

El Barça femení s’ha acabat emportant aquest dissabte el derbi al vèncer a Sant Adrià l’Espanyol per 0-3 en la tercera jornada de la Lliga Iberdrola. Les blanc-i-blaves han fet un magnífic exercici defensiu en la primera meitat, però en la segona han acabat sucumbint al setge blaugrana.

L’Espanyol ha frenat a còpia de molt d’ordre un Barça en què ha debutat aquesta temporada Patri Guijarro, Pilota d’Or de l’últim Mundial sub-20, i Leila Ouahabi, que tornava després de nou mesos de lesió. En vista de l’acumulació de jugadores, les de Fran Sánchez ho han intentat des de fora de l’àrea amb xuts de Toni DugganMarta Torrejón i Mariona Caldentey als quals sempre ha respost una inspirada Mariajo. La davantera anglesa ha tingut l’ocasió més clara a punt d’arribar al descans, però el seu xut no ha anat entre els tres pals.

Però tota la feina de les blanc-i-blaves durant 45 minuts se n’ha anat en orris tot just començar la segona meitat amb unautogol d’Inés en el seu intent de rebutjar la pilota en uncórner molt tancat de Losada (m. 47). Amb avantatge en el marcador, el Barça ha trobat per fi els buits que se li han negat en el primer període i ha vist clar que la victòria no es podia escapar.

Mariajo ha donat vida a l’Espanyol amb aturades als xuts deKheira Hamroui i Vicky Losada, però en el minut 73 ja no ha pogut evitar el gol d’Andonova, que ha aprofitat una bona passada d’una estel·lar Aitana Bonmatí des de la línia de fons. La jugadora macedònia ha donat poc després l’assistència a Mariona (m. 81) en la jugada que ha sentenciat el derbi.

El Barça, que té un partit pendent, suma dues victòries en els seus dos partits, i segueix a tres punts de l’Atlètic, que tampoc ha fallat en la seva visita a l’Athletic (2-4). L’Espanyol, per la seva banda, suma 3 punts en 3 partits.

Espanyol, 0 - Barcelona, 3

<strong>Espanyol: </strong>Mariajo, Esther Solà (Torrodà, min. 63), Berta Pujadas, Estibi, Inés, Eli, Brenda, Dulce (Julve, m. 66), Paloma (Baudet, m. 76), Katherine (Paula, m. 76), Ainhoa Marín.