DERBI AL CAMP NOU

Eusebio: "Hem d'aprofitar les nostres opcions contra el Barça"

jdomenech44790789 girona    26 08 2018   deportes            eusebio sigue el 180916203631

jdomenech44790789 girona 26 08 2018 deportes eusebio sigue el 180916203631 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danès

Eusebio Sacristán, un producte de la factoria blaugrana i un dels hereus del cruyffisme, torna al Camp Nou com a tècnic esperant tenir una mica més de sort que quan ho va fer com a entrenador de la Reial Societat (tres visites i tres derrotes: 4-0 en la lliga 2015/16, 3-2 en la 2016/17 i 5-2 en la copa 2016/17).

Aquest cop torna al Camp Nou al capdavant de la banqueta del Girona, convençut que totes les visites al temple blaugrana, sense excepció, tenen una dificultat màxima per als rivals, sigui quin sigui. “Sempre són partits complicats. Cal pensar molt com afrontar-los, prendre una decisió i executar el teu pla amb determinació”. Eusebio, amb 203 partits a les espatlles com a jugador del Barça entre els anys 1988 i 1995, és també conscient que per a un equip com el Girona, el Camp Nou pot provocar por escènica.

“Sempre és més fàcil jugar-hi com a local. Quan vas com a visitant, la primera vegada impressiona. La segona també, però ja no tant. Tractarem d’aprofitar l’experiència de l’any passat. Hem de tenir clar que com més tranquils sortim serà millor per a nosaltres, i com menys ens deixem impressionar, més possibilitats tindrem de fer patir un gran rival”.

La possibilitat de donar la sorpresa

Eusebio ha reconegut que per molt bé que el Girona faci les coses contra el Barça, les possibilitats de donar la sorpresa són escasses. “Però hi són. No sé si són una, dues o tres sobre cent. O sobre mil. Tot i que en siguin escasses, n’hi ha. Hem d’aprofitar les nostres virtuts i tenir clar que no hi ha res impossible”.

Eusebio, que va jugar amb una defensa de quatre en els dos primers partits (1 punt de 6), va variar el dibuix en els dos últims, en què va tornar a fer servir el sistema de Machín, amb tres centrals i un resultat immillorable (6 de 6). Tot indica que jugarà de nou amb els tres centrals, tot i que possiblement amb els carrilers més endarrerits i que la sensació serà d’una defensa de cinc: “Amb aquest sistema hem aconseguit ser forts defensivament i aprofitar les situacions de contraatac, que també seran molt importants al Camp Nou. Contra rivals que et dominen, tenir fortalesa al centre de la defensa ens ha anat molt bé”, ha reconegut el tècnic de La Seca, que ahir va repetir convocatòria tot i recuperar Jonás Ramalho i Choco Lozano.

Rescatar Pere Pons

Si el tècnic volgués donar un toc més defensiu al Girona, la possibilitat que Pere Pons recuperés un lloc a l’onze seriosa fundada. No obstant, el tècnic no renuncia tampoc a discutir la pilota al Barça, tot i que només sigui en determinades fases del partit: “Hem de tenir clar que una de les coses que es poden fer per mirar de restar potencial al Barça és tenir la pilota. Ha de ser una de les consignes, tot i que una altra cosa és veure quant de temps som capaços de tenir-la. Serà una bona oportunitat per posar a prova la nostra valentia i el nostre atreviment”.

 

Girona, 5-4-1: Bounou; Pedro Porro, Alcalá, Bernardo, Juanpe, Aday; Portu, Douglas Luiz, Borja García, Granell; Stuani. Suplents: Iraizoz (p.), Eric Montes, Muniesa, Pere Pons, Aleix Garcia, Patrick Roberts i Doumbia. Baixes: Planas i Mojica, lesionats. Entrenador: Eusebio Sacristán

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Girona FC