ENTREVISTA A 'EL TRANSISTOR'

Bartomeu: "¿La Champions? L'objectiu número u és la Lliga"

El dirigent blaugrana defensa davant de De la Morena la celebració del partit als EUA com a estratègia

zentauroepp45087314 bartomeu entrevistado por de la morena180918101139

zentauroepp45087314 bartomeu entrevistado por de la morena180918101139

4
Es llegeix en minuts

El president del FC BarcelonaJosep Maria Bartomeu, va desglossar la majoria dels temes d’actualitat en una entrevista amb José Ramón de la Morena a ‘El transistor’, a Onda Cero, que es va fer en els estudis de Barcelona. Bartomeu va defensar la proposta de LaLiga de jugar un partit a Miami, va reflexionar sobre la situació política de Catalunya, va parlar dels objectius esportius de la temporada i va defensar Messi com el número u del món, malgrat no aparèixer entre els candidats a The Best. “És el millor, juga en una altra categoria”, va sentenciar el dirigent blaugrana, que va assegurar que Messi mai es desvincularà del club. Aquests són alguns dels temes que va repassar el mandatari blaugrana.

El partit de Miami

 “La proposta de LaLiga ens va semblar una bona idea per promocionar la Lliga, cal acostar-se als aficionats i aconseguir noves fonts d’ingressos, però jo no decideixo i no sé si el Barça-Girona es jugarà a Miami. El director general del club, el CEO, Òscar Grau, va parlar amb els capitans, junt amb Pep Segura i els va explicar la posició del club. Competim en ingressos amb la Premier League, i augmentar-los seria bo per als equips petits també. N’hi ha que hi estaran en contra i n’hi ha que hi estaran a favor, però promocionar el futbol, la Lliga, el Barça i la marca Barça en un mercat emergent com els Estats Units és bo per competir amb clubs estat i la Premier. No és un negoci a curt termini. Ho veig a més llarg termini. El Girona i el Barça hem demanat l’autorització. Si no ens la donen, doncs no passa res. La Federació encara no ens ha contestat la carta. Si no hi ha concòrdia entre tots, no es farà. ¿Independentisme als EUA? Jo no ho veig, hem jugat moltes vegades als Estats Units. Ho veiem com un partit de futbol en què ens juguem els tres punts”

La situació catalana

 “Els que vivim a Catalunya estem acostumats a viure la política, però no hi prenem partit. Hi ha llibertat d’expressió, com a club defensem el dret a decidir i la democràcia, però no hi prenem partit. Sí, som un club arrelat a Catalunya, català i catalanista, vinculat a la llengua, però al Barça tothom hi té cabuda i som un club integrador. El 72% dels socis del Barça estan d’acord amb aquest posicionament. ¿Pancartes a l’estadi? Defensem la llibertat d’expressió dins de la legalitat. El respecte és el més important, i al Camp Nou en tenim”.

Messi

“Em sorprèn queMessi no estigui entre els candidats a The Best (premi individual de la FIFA). Va ser Bota d’Or, campió de Lliga i de la Copa. Però Messi no juga en el The Best, juga en una altra categoria. És el millor del món. Deuen considerar que està fora de concurs, perquè l’hi haurien de donar sempre. Amb Messi no hem fet una planificació de quan deixi de ser futbolista, perquè és molt feliç jugant, però Messi estarà sempre lligat al Barcelona”.

La prioritat de la Champions

“L’objectiu número u és la Lliga. ¿Si puc demanar un desig? Demanaria el triplet. Nosaltres, en l’aspecte econòmic, pressupostem sempre guanyar la Lliga, arribar a la final de la Copa i als quarts de final de la Champions. En l’esportiu, el triplet. ¿Roma? Va ser de les pitjors nits que he viscut, però em quedo amb com es va aixecar l’equip per guanyar la Lliga i la Copa”.

La relació amb Piqué

“Hem parlat internament i queda entre nosaltres [per la seva participació en el documental de Griezmann]. La meva relació amb Piqué és molt bona, però quan li he de dir alguna cosa, l’hi dic”

La comissió de Cury

“Cury [l’agent brasiler, assalariat del club] no ha cobrat la clàusula per si el Barça veniaNeymar amb la seva mediació, perquè no va ser una venda. El PSG va pagar la clàusula, que és diferent. Tampoc ha cobrat per les vendes de Yerry Mina i Paulinho, que han sigut de club a club. No ens va doldre que Neymar se n’anés, ens va doldre la manera com se’n va anar: ens va agafar per sorpresa. ¿Els 222 milions? Importa l’aspecte l’esportiu, no l’econòmic”

La situació de Valverde

 “A mi m’agradaria que Valverde seguís. És un entrenador de club, m’agrada com es relaciona amb nosaltres i amb els jugadors. Ens asseurem, perquè té opció a una temporada més. Quan vam parlar sabíem que triomfaria, i estem molt contents de com li van les coses. Sempre va ser la nostra primera opció”.

La marxa de Navarro

Notícies relacionades

“És una llegenda del bàsquet. Ens agradaria que jugués eternament. Però vam parlar amb ell a final de temporada i vam creure que era el moment. Ara farem diversos actes i ell ens ajudarà que els jugadors del bàsquet de base facin aquest salt que els està costant per jugar a l’ACB. És una icona, qualsevol homenatge és poca cosa”.

La polèmica d’Abidal

“El trasplantament d’Abidal  es va fer de manera impecable, tot el que està sortint és fals, no estem preocupats per aquest tema”.