LES REACCIONS

Valverde, "una miqueta preocupat, però molt poc" després del partit d'Anoeta

"Me'n vaig una miqueta preocupat, però molt poc", reconeix contrariat el tècnic del Barça

jmexposito45046347 barcelona s spanish coach ernesto valverde looks on during t180915200032

jmexposito45046347 barcelona s spanish coach ernesto valverde looks on during t180915200032 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Ernesto Valverde se’n va anar d’Anoeta "no molt preocupat", però sí "una miqueta preocupat". "Però molt poc", es va afanyar a corregir-se a si mateix aquest dissabte el tècnic del Barça en una compareixença una mica tensa (tensa 'nivell Valverde', la qual cosa seria un bon dia de Mourinho, Clemente o Van Gaal) en la qual va acabar aferrant-se als punts sumats i avisant que hi haurà més partits així. 

Al míster se li va creuar la roda de premsa des de la primera pregunta. L’entradad’Arturo Vidal per Dembélé va provocar una altra petita sacsejada als reeixits fonaments conceptuals del Barça modern, i el tècnic es va sorprendre per haver de donar explicacions sobre el que buscava: "¿En aquest canvi només? ¿En els altres, no?", va començar la seva resposta. Després va redreçar el rumb: "Quedaven 15 minuts, ens estaven agafant en diverses contres... Arturo ens reforçarà el centre del camp... i res més, podria haver sigut un altre. Sabia que Coutinho estaria allà fent mal i ja està", va seguir abans d’un tancament que no va haver d’agradar a gaires: "Hem guanyat el partit".

Massa cops de pilota

Valverde va haver d’alertar els seus jugadors que estaven abusant de la passada en llarg. "La Real ens estava intentat estrènyer a dalt i teníem una sortida franca. Però cada vegada que sortíem en llarg ens estàvem posant en un problema, perquè perdíem la jugada i havíem de tornar a defensar, quan teníem jugadors de sobra per sortir jugant," va analitzar 'el Txingurri'. 

Garitano i Valverde parlen abans del partit. / GABRIEL BOUYS (AFP)

L’entrenador basc va assegurar que no va veure perdut el partit "en cap moment". "Si haguéssim arribat perdent al descompte... Però cal tenir en compte que en el primer temps hem portat el control i que el gol ens l’han fet en una segona jugada", va argumentar. “És clar que estàvem exposant, estàvem abocats a la seva àrea fins i tot sabent que ells tenen a Juanmi i a Oyarzábal, que intentava agafar l’esquena a Jordi Alba sempre, però hem sortit guanyant".

Ter Stegen, salvador

Notícies relacionades

El lateral va calcar després el seu plantejament. "Ens han arribat una vegada en la primera meitat, ens han marcat i s’han tancat a la seva àrea. En la segona havíem de marcar dos gols i en alguna contra ens han creat alguna ocasió de perill, però ho hem aconseguit", va argumentar Alba, marcant distàncies amb el gol encaixat contra l’Osca: "No cal dramatitzar, és veritat que aquell va ser molt aviat i que no vam estar amb la intensitat necessària perquè van donar 18 o 19 tocs abans de marcar, però avui ha sigut molt diferent". "Al final el nostre porter, per a mi el millor del món, ha sigut perfecte i ens ha salvat", va lloarTer Stegen

Valverde, que va reconèixer que "sempre hi ha coses per millorar", va dir que encaixava molt bé les crítiques: "Les rebo molt bé, perquè no les llegeixo...". Però el míster continuava donant-li voltes a la primera pregunta: "De vegades fas un canvi i guanyes i ets el rei, i ara hem guanyat i estem aquí amb el canvi... La Real s’ha envalentonat i hi ha tinguts les seves opcions. D’acord. Però això continuarà passant, ¿eh?