EL PERFIL DE L'INTERNACIONAL XILÈ

El Barça tanca el fitxatge d'Arturo Vidal per 19 milions

El centrecampista xilè del Bayern, de 31 anys, firmarà fins al 2021 quan passi la revisió mèdica

rpaniagua42572189 fis45  leipzig  germany   18 03 2018   bayern s arturo vidal180802190503

rpaniagua42572189 fis45 leipzig germany 18 03 2018 bayern s arturo vidal180802190503 / FILIP SINGER

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Arturo Vidal (Santiago de Xile, 31 anys) és el nou centrecampista del Barça. El club blaugrana pagarà 19 milions d’euros més variables pel xilè, que arribarà aquest dissabte a Barcelona procedent del Bayern de Munic. El tot terreny, que cobrirà el buit deixat per Paulinho, firmarà per tres temporades quan passi la revisió mèdica i cobrarà nou milions nets per curs. És el quart fitxatge de l’entitat culer després de Lenglet (35,9 milions), Arthur (31) i Malcom (41). 

El Barça s’ha gastat ja 126,9 milions d’euros més variables a reforçar una plantilla que ha perdut, de moment, IniestaPaulinhoDigne Aleix Vidal, la venda del qual al Sevilla es va tancar aquest divendres per nou milions. El 'pitbull' xilè, que compta amb una notable carrera en clubs i selecció, assegura competitivitat i caràcter. El jugador compleix els desitjos de Valverde, però també arrossega un historial de malifetes que obliguen a tenir cert recel.

"Els ratolins del Madrid"

Comencem per una bona notícia per a tots els culers. Vidal és un antimadridista confés. En el Bayern va ser un fix amb Pep Guardiola, però el "robatori" més gran davant del quadro blanc el va patir en els quarts de final de la Champions en la temporada 2016-2017. A Munic havia fallat un penal i al Bernabéu va acabar expulsat en un partit escandalós.  

Arturo Vidal (dreta), al costat de James, en l’entrenament d’aquest divendres del Bayern / MICHAEL DADLER (REUTERS)

Una lesió al genoll dret, del qual ha sigut operat dues vegades (2014 i 2018), li va impedir estar sobre la gespa en la teòrica venjança d’aquest curs, però va abocar la seva ira contra els merengues a les xarxes socials fins al punt de ser inclòs en llistes d’antimadridistes il·lustres. Els seus tuits qualificant de "ratolins" tots els jugadors blancs van ser molt comentats.

A la llista d’escàndols destaca el dia que va estavellar el seu Ferrari completament borratxo. Va passar el juny del 2015 mentre aprofitava un descans concedit per Jorge Sampaoli als jugadors xilens convocats per a la Copa Amèrica. El jugador havia estat alcasino amb la seva dona. 

Nit al calabós

L’incident va causar un terratrèmol al seu país. El futbolista va passar la nit al calabós i va quedar en llibertat després d’acudir al jutjat, encara que se li va retirar el carnet quatre mesos. Hores després va demanar perdó entre llàgrimes ("em sento penedit i avergonyit, us vaig fallar a tots") i Sampaoli el va perdonar en una Copa Amèrica que va acabar conquistant Xile.

 

 

El seu historial negatiu va començar a nodrir-se el 2007, quan diversos jugadors xilens es van ficar en una baralla amb la policia després de perdre en les semifinals del Mundial sub-20 del Canadà contra l’Argentina. Vidal va acabar emmanillat a la caserna policial, però va assegurar que la seva resposta es va deure alsinsults racistes dels agents.

La festa de Valdivia

Quatre anys després va arribar la mítica festa de Valdivia. Abans d’un partit contra l’Uruguai el Mago va celebrar el bateig del seu fill petit amb companys com VidalCarmonaBeausejourJara i el seleccionador Borghi, un dels primers a marxar a dormir. Els seus jugadors, en canvi, van arribar a trenc d’alba en un estat lamentable. Van ser suspesos amb 10 partits, però només en van complir cinc.  

 

 

El juliol del 2013 Vidal i Gary Medel van ser caçats en un vídeo en estat ebri durant una concentració de la selecció abans d’enfrontar-se amb el Paraguai Bolívia. La model colombiana Mónica Jiménez va gravar les imatges en un xat privat amb els futbolistes.

Baralla en una discoteca

Tres mesos després, el nou centrecampista blaugrana va perdre un vol de tornada a Itàlia després d’assegurar la classificació per al Mundial del Brasil. Antonio Conte, llavors tècnic de la Juventus, el va castigar amb una multa i tres partits a la banqueta. El novembre del 2014 va arribar una altra sanció després d’una baralla en una discoteca a les cinc del matí abans d’enfrontar-se amb la Roma. 

 

 

L’agost del 2017 va protagonitzar un dels seus últims escàndols en la recta final de la fase de classificació cap a Rússia. Aprofitant un permís del seleccionador Pizzi, va llogar diverses habitacions per a una gresca amb uns amics a O'Higgins.

El debat de l’estil

Notícies relacionades

La seguretat de l’hotel va acabar cridant la policia pels disturbis causats als passadissos. A les 7.30 hores els col·legues de Vidal van abandonar el local en pèssimes condicions. El Guerrero, que ha jugat al Colo Colo (2005-2007), el Bayer Leverkusen (2007-2011), la Juventus (2011-2015) i el Bayern (2015-2018), ha disputat 100 partits amb la seva selecció, en els quals ha marcat 24 gols.

El seu fitxatge alimenta novament el debat sobre l’estil blaugrana. És cert que Vidal no és un jugador de toc ni exquisit, però si ofereix la seva millor versió serà un reforç molt valuós per a Valverde.

Duel amb el Milan

<strong>El Barça disputarà dissabte a la matinada</strong> (02.00 hores, Bein la Liga) l’últim amistós de pretemporada abans del xoc contra el Sevilla de la Supercopa d’Espanya del 12 d’agost. Els blaugranes s’enfrontaran amb el Milan a Santa Clara (Califòrnia) en un altre partit de la International Champions Cup, que permetrà a Valverde fer més provatures en un equip que comptarà amb la tornada de Ter Stegen. No hi seran la resta de mundialistes, començant per Messi, però serà una altra oportunitat per veure reforços com Lenglet, Arthur i Malcom, així com alguns jugadors del planter, que ja van tenir minuts contra la Roma (2-4) i el Tottenham (2-2). És l’últim xoc de la gira als Estats Units abans de tornar a Espanya.

Temes:

Arturo Vidal