FINAL DEL CÀSTIG

Sergi Roberto no jugarà la Supercopa contra el Sevilla

El Tribunal Administratiu de l'Esport rebutja l'últim recurs del Barça perquè li retiressin algun dels quatre partits de càstig

jdomenech43390752 barcelona s spanish midfielder sergi roberto  l  is shown a 180716174420

jdomenech43390752 barcelona s spanish midfielder sergi roberto l is shown a 180716174420 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Sergi Roberto no jugarà el partit de la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla. Ha perdut l’última esperança que li quedada perquè el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha rebutjat el segon recurs del Barça per reduir la sanció de quatre partits que li van imposar contra el Madrid. El consol del futbolista, id’Ernesto Valverde,  és que la sanció s’acabarà en aquest partit que obre la temporada oficial i que es jugarà a Tànger el pròxim 12 d’agost.

La tesi del TAD per desatendre els arguments del Barça manté que les proves aportades pel recurs del club no canvien el criteri pel qual va ser sancionat. A Sergi Roberto li van imposar quatre partits suspensió en el Barça-Madrid jugat el 6 de maig per "colpejar un adversari amb el braç, amb l’ús de força excessiva, sense que la pilota estigués a distància de ser jugada", segons va escriure a l’acta l’àrbitre Hernández Hernández.

Entre "agressió" i "conducta antiesportiva"

El Comitè de Competició va considerar que es tractava d’una "agressió" i li va aplicar l’article 98, que es castiga entre 4 i 12 partits de suspensió. El Barça va intentar que el cop clavat a Marcelo fos considerat una "conducta antiesportiva", però no va convèncer Competició amb les seves al·legacions ni tampoc amb el primer recurs el Comitè d’Apel·lació. El TAD ha tornat a rebutjar les explicacions blaugrana i manté el càstig de quatre partits.

Notícies relacionades

"Només les al·legacions de l’actor, atesa l’absència d’imatges o prova gràfica de la situació, no arriben a qüestionar la presumpció de veracitat del relat de l’àrbitre. Per tant, necessàriament, s’ha d’admetre com a fet provat l’acció constitutiva de retret consignada en l’acta arbitral i atribuïda al jugador sancionat", exposa el TAD, segons ha difós Iusport.com.

El partit contra el Sevilla serà el quart de sanció que haurà complert Sergi Roberto, que es va perdre les dues últimes jornades de Lliga i la final de Copa contra el conjunt sevillà.