UNA OPERACIÓ FALLIDA QUE DEIXA CUA

abidal

abidal

El Barça expressa el seu "malestar" amb Piqué pel 'cas Griezmann'

El club "parlarà internament" amb el central català i amb Umtiti per abordar la seva participació en l'"escenificació" del desenllaç del fitxatge frustrat

4
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presentació d’Éric Abidal  com a nou secretari tècnic del FC Barcelona suposava la primera compareixença dels màxims responsables de l’àrea esportiva del club després de la grotesca resolució del serial protagonitzat per Antoine Griezmann. I malgrat que el fitxatge frustrat del davanter francès i les possibles alternatives de mercat que s’obren després de la seva negativa a vestir de blaugrana semblen assumptes rellevants en la planificació esportiva de la pròxima temporada, el  vicepresident Jordi Mestre s’ha negat reiteradament a respondre preguntes sobre la qüestió, al·legant que aquest no era l’objecte de la convocatòria i que parlar sobre l’'affaire Griezmann' era "una falta de respecte" a Abidal. En qualsevol cas, Mestre ha començat la compareixença... parlant de Griezmann.

"Respectem la decisió de qualsevol jugador a l’hora de decidir el seu futur. Volem jugadors compromesos i decidits a triomfar a l’equip per sobre de qualsevol altra circumstància". Així comença el comunicat llegit per Mestre amb què el Barça pretén fixar la seva posició oficial respecte a l’operació fallida i a la manera en què Griezmann va anunciar la seva decisió de quedar-se a l’Atlètic de Madrid, en un documental produït per Gerard Piqué i aclamat a les xarxes socials per Samuel Umtiti.

A aquest últim assumpte està precisament dedicat el segon paràgraf del comunicat. El més substanciós. "Ens sap greu i lamentem que els socis i aficionats hagin pogut sentir-se desil·lusionats pel que ha passat i encara més per les formes en què s’ha produït el desenllaç. El president [Josep Maria Bartomeu] ha parlat amb Piqué per dir-li que la seva presència en l’escenificació de la decisió final ha provocat sorpresa i malestar al club i entre molts barcelonistes". Mestre ha afegit que la directiva "parlarà internament" amb Piqué i Umtiti quan aquests tornin a Barcelona després de la seva participació al Mundial de Rússia. I ja no va voler dir res més sobre el tema.

El fitxatge d’Abidal

Pep Segura, mànager general esportiu del FC Barcelona, va ser qui es va atribuir l’elecció d’Abidal com a nou secretari tècnic en substitució de Robert Fernández (“hem cregut convenient començar una nova etapa”, va ser tota l’explicació que va donar per justificar la decisió de no renovar el contracte d’aquest últim). I va explicar que s’havia inclinat per l’exfutbolista francès per quatre raons fonamentals: l’estreta “vinculació amb el dia a dia” de la plantilla; el “coneixement del mercat futbolístic internacional”; l’ “ascendència sobre el mercat futbolístic francès”,que, segons va remarcar Segura, és el que més jugadors està aportant en els últims anys a les grans lligues, i, finalment, els seus “valors humans i personals”.

Abidal, que es va referir al Barça com la seva “segona casa”, va relatar que en els últims anys s’ha estat “preparant intensament” per tenir la “possibilitat” d’assumir el lloc de secretari tècnic (va cursar un màster de la UEFA i ha estat estudiant des de dins el funcionament de clubs com el Barcelona, el PSG, el Manchester City i “equips petits d’Itàlia”) i va assenyalar que no veu cap problema en treballar amb la junta de Bartomeu després d’haver format part de la candidatura de Joan Laporta en les eleccions del 2015: “Jo soc del Barça i el que vull és ajudar el club”.

La plantilla

No hi va haver grans revelacions respecte a la confecció de la plantilla per a la pròxima temporada. Abidal va insistir que l’objectiu és “tenir un equip potent”, va comentar que havia mantingut una conversa amb Ernesto Valverde abans que aquest se n’anés de vacances (“però no vam parlar de jugadors”, va aclarir) i va destacar que l’entrenador i Robert ja havien començat a fer “una feina interna” de planificació que ara caldrà reavaluar. “I l’hauré de seguir. O no”.

Notícies relacionades

Una mica més específic es va mostrar a l’hora de valorar la situació del seu compatriota Ousmane Dembélé, del qual va dir que és “un jugador que té molt talent i un gran potencial”. “El que volem és que faci un gran Mundial, que descansi bé a les vacances i que es reintegri amb nosaltres per treballar al màxim.” I va deixar un missatge amb aspecte d’advertència: “Fa poc jo estava en aquest vestidor i sé olorar la situació de cada un”.

El planter

Casos com el del jugador del Cadet A Robert Navarro, que està a punt de deixar el club per fitxar per l’AS Mònaco, són cada vegada més freqüents en el futbol formatiu del Barça. És una situació difícil de contenir i que genera una lògica inquietud en els responsables esportius. “En aquests últims anys s’han fet modificacions  importants en el criteri salarial per poder competir amb altres grans clubs europeus”, va explicar Segura, que va agregar que, en qualsevol cas, el Barça no està disposat a “pagar el peatge que exigeixen alguns representants”, que demanen, va dir, “xifres obscenes” per renovar futbolistes que s’han format a la casa.  

Actualitzar

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Fa 2136 dies

Carregar més