EL TÍTOL BLANC

Laporta: "La Champions l'han guanyat Ramos i el porter del Liverpool"

L'expresident blaugrana afirma que el defensa blanc ha sigut molt "hàbil" perquè el conjunt anglès els tenia tancats

GRAF9178. BARCELONA, 30/05/2018.- Danny Cruyff (i), viuda de Johan Cruyff, saluda al expresidente del FC Barcelona, Joan Laporta (d), durante el acto en el que la Fundación Johan Cruyff , ha presentado hoy a los nuevos componentes de su patronato, entre los que se encuentran el técnico Pep Guardiola, el exbarcelonista Carles Puyol y el mismo Joan Laporata. EFE/ Enric Fontcuberta.

GRAF9178. BARCELONA, 30/05/2018.- Danny Cruyff (i), viuda de Johan Cruyff, saluda al expresidente del FC Barcelona, Joan Laporta (d), durante el acto en el que la Fundación Johan Cruyff , ha presentado hoy a los nuevos componentes de su patronato, entre los que se encuentran el técnico Pep Guardiola, el exbarcelonista Carles Puyol y el mismo Joan Laporata. EFE/ Enric Fontcuberta. / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L’expresident del Barça Joan Laporta ha atribuit aquest dimecres al defensa del Reial Madrid Sergio Ramos i al porter del Liverpool Loris Karius el mèrit que el conjunt blanc aconseguís la 13a Copa d’Europa dissabte passat. "Aquesta Champions l’han guanyat Ramos i el porter del Liverpool, que va tenir una tarda desgraciada", ha apuntat amb sarcasme Laporta durant la presentació del nou patronat de la Fundació Cruyff, del qual ell és membre amb l’extècnic del conjunt blaugrana Pep Guardiola i altres exjugadors del Barça com Carles Puyol i Xavi Hernández.

Quan li han preguntat per si es referia que Ramos va lesionar l’estrella del Liverpool, Mohamed Salah, en una situació del joc, Laporta ha sigut bastant clar: "Ho he dit perquè és molt llest i va ser molt hàbil. El Liverpool els tenia tancats els 30 primers minuts. Però són uns professionals i Ramos va saber llegir el partit".

Elogis a Zidane

Malgrat tot, l’exdirigent es va desfer en elogis cap a Zinedine Zidane, del qual ha dit que és "un entrenador que coneix molt bé el seu vestuari i ho està fent molt bé", encara que considera que el seu Reial Madrid no està, ni de bon tros, al nivell del Barcelona de Pep Guardiola.

"Per mi, el Barça de Pep, quant a joc i resultats, és superior. Ha marcat una època i va fer la temporada perfecta, perquè ho va guanyar tot. El Madrid de Zidane encara no ho ha fet", va recordar. Sobre el Barcelona actual, Laportacreu que l’equip "ha fet "una gran temporada al guanyar dos títols importants, entre els quals la Lliga, que és la que té més mèrit guanyar", però que "hauria pogut ser millor", amb la consecució de la sisena Lliga de Campions.

Leo Messi

"El Barça ja fa anys que és el millor equip del món, el que millor juga a futbol i el que té al millor del món (Leo Messi), i per això crec que s’estan perdent oportunitats d’ampliar el palmarès. Hem d’aspirar a més", va indicar. A més, creu que el club no està sabent gestionar el relleu generacional de l’actual plantilla fent pujar els jugadors del planter perquè aprenguin dels millors el que és jugar al primer equip.

"S’està desaprofitant una època en què el Barça té grans jugadors i que podrien ser els mentors dels jugadors del planter. Jo recordo que Deco va ensenyar a marcar el ritme del partit a Xavi i Iniesta, que Piqué va tenir grans mestres, com Márquez i Puyol, i que Ronaldinho, d’alguna manera, va apadrinar  Messi", ha apuntat.

Els records i Rosell

Notícies relacionades

"També es va apostar per Pedro i Busquets abans d’anar al mercat a buscar jugadors", ha recordat Laporta, que ha insistit que "el relleu generacional no sorgeix de manera espontània, s’ha de treballar i promoure i això no s’està fent". Fora de l’àmbit esportiu, l’expresident blaugrana ha lamentat l’empresonament de Sandro Rosell, que va ser-ne el vicepresident quan va guanyar les eleccions el 2003 i amb qui es va enemistar anys després.

"El tema de Rosell em sembla desproporcionat. Penso en la seva família, en els seus fills, en la seva dona i en ell, i és molt trist. Tant temps a la presó provisional (fa un any que és a la presó per blanqueig de capitals) és bastant injust, més enllà del que hagi fet que, quan sigui jutjat, veurem què passa", ha opinat.

Temes:

Joan Laporta