BATALLA OBERTA ENTRE DOS GRANS

L'Atlètic esclata contra el Barça pel 'cas Griezmann'

'Estem farts de la seva actitud', diu Gil Marín, que demanarà indemnitzacions per les 'pressions' sobre el seu jugador

jcarmengol43170269 atletico madrid s french forward antoine griezmann celebrate180508212118

jcarmengol43170269 atletico madrid s french forward antoine griezmann celebrate180508212118 / GABRIEL BOUYS

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Antoine Griezmann, l’estrella francesa del’Atlètic de Madrid, es va convertir aquest dimarts en el protagonista d’una jornada frenètica en què no va faltar res. Àpats, reunions, desmentiments, amenaces... Són els ingredients habituals de qualsevol operació complexa que, en aquest cas, camina cap a un final lògic. Griezmann serà jugador del Barça al juliol.

Enrique Cerezo, el president blanc-i-vermell, va intentar aquest dimarts convèncer el punta francès amb una millora de contracte, mentre que el conseller delegat Miguel Ángel Gil Marín va atacar amb duresa el Barça acusant-lo de pressionar el seu jugador i de faltar el respecte als matalassers. El club blaugrana no forçarà la màquina ara. No hi ha pressa.

Clàusula de 100 milions

La fórmula és senzilla i tots els camins condueixen a la presència de Griezmann al Camp Nou. El Barça vol el jugador, ell desitja venir a Barcelona i la clàusula de 100 milions no suposa un impediment excessiu. Poc podrà fer l’entitat blanc-i-vermella per retenir la seva estrella. La seva clàusula actual de 200 milions passarà a ser de 100 l’1 de juliol, moment en què el Barça executarà l’opció.

En aquell moment el punta estarà disputant el Mundial de Rússia amb França, una de les favorites del torneig. Tot i que la cadena SER i la COPE van anunciar aquest dimarts a la tarda que el president Josep Maria Bartomeu havia comunicat ja a Cerezo que pagaria la clàusula, els dos clubs van desmentir aquest extrem. Des del Barça hi ha la certesa que l’internacional serà culer, però en el moment adequat.

Elogis de Valverde

Després de pagar aquest curs 160 milions per Coutinho i 105 per Dembélé (sense incloure els 40 variables), el Barça no deixarà escapar Griezmann. La seva clàusula és assumible tenint en compte les xifres que s’estudien al mercat, especialment si es tracta d’un futbolista amb un rendiment gairebé garantit.

"Estem farts de l’actitud del Barcelona. Que un president, un jugador i un directiu del mateix club parlin de la manera en què ho fan d’un jugador amb contracte en vigor i a pocs dies d’una final europea em sembla una absoluta falta de respecte envers l’Atlètic i els seus aficionats" (Gil Marín)

Un trident ofensiu format per MessiLuis Suárez Griezmann seria ideal per a Ernesto Valverde, que va elogiar l’estrella amb la seva prudència habitual. "Cal ser cauts, acurats i respectuosos amb l’Atlètic, que ha de jugar una final. Ja sabem que Griezmann és un gran. En el futur veurem", va dir el tècnic extremeny.

Frenar el cop

L’embolic Griezmann s’ha anat engrandint durant els últims dies. El vestidor ja ha donat la benedicció a l’arribada del jugador, com ho demostren els elogisd’Umtiti, que va estiuejar al costat del blanc-i-vermell l’any passat als EUA, i de Luis Suárez, que va donar gairebé per feta l’operació en una emissora uruguaiana.

"He dinat amb un amic meu. No he vist l’Antoine. És jugador de l’Atlètic. Ja no puc dir res més", assegura Cerezo

Aquestes valoracions van tenir continuïtat amb el reconeixement de Bartomeu dels contactes amb l’agent del futbolista. Aquest dimarts el president blanc-i-vermell va intentar frenar el cop en una cimera amb la seva estrella. Cerezo, tanmateix, va negar aquesta trobada en el primer desmentiment del dia.

"He dinat amb un amic meu que no es diu Antoine ni es diu Griezmann. És un bon amic i hem parlat de coses de cinema, no de futbol," va explicar el veterà dirigent, que va tirar d’ironia en ser qüestionat per l’interès del Barça. "No he vist l’Antoine alrestaurant. Era aquí? M’hauria agradat saber-ho per parlar amb ell. Griezmann és jugador de l’Atlètic. Ja no puc dir res més". El francès cobra uns 14 milions d’euros per temporada i Cerezo n’hi podria oferir 20 si decideix seguir.

Contracte fins al 2022

Notícies relacionades

Unes hores després va ser el torn de Miguel Ángel Gil Marín, que va esclatar contra el club català. "Estem farts de l’actitud del Barcelona. Que un president, un jugador i un directiu del mateix club parlin de la manera en què ho estan fent d’un jugador amb contracte en vigor i a pocs dies d’una final europea em sembla una absoluta falta de respecte envers l’Atlètic i els seus aficionats", va comentar el mandatari, que va acusar Bartomeu de "pressionar" Griezmann de manera permanent durant la temporada. "Exigirem les corresponents indemnitzacions per la seva conducta inadequada", va remarcar.

Miguel Ángel Gil Marín, en un acte de l’Atlètic / EL PERIÓDICO

L’estrella francesa té contracte fins al 2022 després de renovar el juny de l’any passat. L’Atlètic ja va denunciar al Barça davant de la FIFA al desembre pels seus contactes amb el futbolista, que compleix la seva quarta temporada al quadre blanc-i-vermell, amb un balanç de 407 partits i 162 gols. Abans va estar cinc campanyes a la Reial Societat, una a Segona (201 enfrontaments, 52 gols). Amb la selecció 'bleu' ha estat 51 vegades internacional (19 gols). A Rússia serà una de les estrelles d’un Mundial en què passarà de blanc-i-vermell a blaugrana.